Volledig scherm
Maanvis. © Shutterstock

Maanvis aangespoeld op strand Wassenaar

Een opmerkelijk vondst op het strand van Wassenaar: een maanvis. Gistermiddag spoelde de ‘mola mola’, de wetenschappelijke naam van de vis, daar dood aan. Dat meldt het Leidsch Dagblad. 

Ter hoogte van duingebied Meijendel werd de vis gevonden. Het zeedier is te herkennen aan zijn karakteristieke muntvorm. De EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) Noordwijk ontfermt zich over het stoffelijk overschot van de maanvis. Eerder deze week werden er ook al maanvissen gevonden op de stranden van Noordwijk en Scheveningen. 

Maanvissen spoelen met enkele regelmaat aan op Nederlandse stranden, hoewel de Noordzee niet het natuurlijke leefgebied is van de vissen. Ze trekken in de winter van het noorden naar het zuiden en kunnen dan in de Noordzee komen. Omdat de Noordzee veel ondieper is dan de oceaan, raken ze in de war en kunnen ze aanspoelen

  1. Het mysterie achter de gekroonde hoed in de Diefsteeg
    indebuurt Leiden

    Het mysterie achter de gekroonde hoed in de Dief­steeg

    Heb je weleens naar boven gekeken tijdens een wandeling door de stad? Op de meest gekke plekken zie je dan ineens iets nieuws. Een beeldje hier, een gevelsteentje daar. Zo ook in de Diefsteeg. Daar hangen drie gevelstenen, aan de zijkant van de Sissy Boy-winkel. Als je goed kijkt, zie je dat op de middelste steen een donkergekleurde hoed staat afgebeeld. Wij gingen op zoek naar het verhaal achter deze Leidse hoed.

In samenwerking met indebuurt Leiden