Volledig scherm
De politie doet nader onderzoek op de Melkweg, waar de handtas van Anja in het water werd gevonden. © Politie Den Haag

Politie doet onderzoek op plek waar handtas vermiste Anja Schaap werd gevonden

De politie heeft vandaag nader onderzoek verricht op de Melkweg in Katwijk naar de vermissing van de 33-jarige Anja Schaap. Hier werd twee dagen na haar verdwijning in het water haar handtas gevonden. De zoektocht heeft ‘geen bijzonderheden opgeleverd’, aldus de politie.

Ook het onderzoeksteam onderzoek gedaan op de social media-kanalen van Anja.

Een woordvoerder van de politie noemde het na de vondst van de handtas op zijn minst ,,bijzonder dat ze op weg was naar haar woning, maar daar nooit is aangekomen en dat halverwege haar tas in het water wordt gevonden met al haar bezittingen erin”.

Anja Schaap wordt sinds woensdag 29 mei vermist. Ze verliet die dag na 01.00 uur café In Den Blauwen Bock in Katwijk. Ze zou toen lopend naar huis zijn gegaan. Wat er daarna is gebeurd, is onduidelijk. Mogelijk is ze bij iemand in de auto gestapt, schrijft een familielid op Facebook. De politie spreekt vanaf het begin van een ‘urgente vermissing’. De familie van Anja maakt zich grote zorgen. ,,Lieve Anja, weer een dag voorbij zonder dat we je hebben gevonden. Wat een hel is dit”, schrijft een familielid op Facebook. ,,Het leven staat voor ons letterlijk op pauze”.  Vrienden houden er rekening mee dat Anja in het water is gevallen.

Eerdere zoektochten brachten geen resultaat. Politie en brandweer zochten meerdere malen al in de omgeving van haar huis en in sloten. Ook een zoekactie die werd opgezet nadat nieuwe informatie was binnengekomen had geen resultaat.

In de nacht van haar verdwijning droeg Anja Schaap een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Tips over haar verdwijning kunnen worden gemeld bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

In samenwerking met indebuurt Leiden