Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Thuiszorgoplichters actief in Alphen

Bij senioren in de Alphense wijk Kerk en Zanen hebben mensen aangebeld die zich voordoen als thuiszorgmedewerker. Politie waarschuwt om deze mensen niet binnen te laten.

De oplichters vertellen dat ze van de thuiszorg zijn en proberen zo de woning binnen te dringen. Bewoners hebben de fraudeurs tot nu toe nog niet binnengelaten.

Wijkagent Ton Tijsen schrijft op Twitter om duidelijke afspraken te maken met de thuiszorgorganisaties en waar nodig te bellen ter controle. Hij doet ook een beroep op anderen om dit te bespreken met ouders en senioren in de omgeving. 

  1. LUMC lanceert COVID Radar-app
    Indebuurt Leiden

    LUMC lanceert COVID Radar-app

    Het LUMC heeft een app ontwikkeld: de COVID Radar. Met de gegevens die gebruikers daar invoeren, wil de organisatie meer inzicht krijgen in hoe het coronavirus zich verspreidt. Hoeveel mensen hebben het coronavirus (gehad), wie loopt een groot risico en wie minder? Hoeveel patiënten kunnen ziekenhuizen verwachten en waar in het land bevinden die patiënten zich? Allemaal vragen waar het LUMC antwoord op hoopt te krijgen door middel van deze app.

In samenwerking met indebuurt Leiden