Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vier woningen ontruimd na plofkraak in Hillegom

Een pinautomaat van de ABN AMRO aan de Hoofdstraat in Hillegom is in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer geworden van een plofkraak. Er raakte niemand gewond, wel moesten er vier woningen worden ontruimd.

Dat schrijft het Leidsch Dagblad. Het explosief zorgde voor veel schade aan de omliggende panden, onder meer de pui van een opticien werd vernield. De pinautomaat sneuvelde volledig. Getuigen vertellen de regionale krant dat zijn twee of drie mannen hebben zien wegvluchten na de plofkraak. Volgens de politie hebben de daders niets buitgemaakt bij de kraak.

De politie heeft de zaak in onderzoek en krijgt daarbij hulp van een specialist op het gebied van explosieven. 

  1. LUMC lanceert COVID Radar-app
    Indebuurt Leiden

    LUMC lanceert COVID Radar-app

    Het LUMC heeft een app ontwikkeld: de COVID Radar. Met de gegevens die gebruikers daar invoeren, wil de organisatie meer inzicht krijgen in hoe het coronavirus zich verspreidt. Hoeveel mensen hebben het coronavirus (gehad), wie loopt een groot risico en wie minder? Hoeveel patiënten kunnen ziekenhuizen verwachten en waar in het land bevinden die patiënten zich? Allemaal vragen waar het LUMC antwoord op hoopt te krijgen door middel van deze app.

In samenwerking met indebuurt Leiden