Volledig scherm
Vincent ontwerpt zelf echte Leidse gadgets, zoals deze 3 oktober-fan. © Vincent

Vincent maakt Leidse gadgets: ‘Ik kreeg zoveel reacties, ik wist niet wat me overkwam’

indebuurt LeidenVincent Beekman is trots op zijn stad. Leidse gadgets vindt hij dan ook geweldig. Leidse tassen, bekers, schilderijen, een vlag en natuurlijk heeft Vincent ook een 3 oktobertrui in de kast liggen. Sinds een jaartje heeft de 42-jarige een aantal unieke items toegevoegd aan zijn collectie: Vincent maakt zijn eigen Leidse gadgets.

,,Vorig jaar is het allemaal begonnen”, steekt Vincent van wal. ,,Ik was met mijn kinderen in de Liever Leids-winkel om een trui te kopen voor 3 oktober. Ze wilden heel graag een Leids armbandje hebben, maar die verkochten ze niet. Toen dacht ik: dan maak ik het toch zelf.”

Armbandje

Een nieuwe hobby was geboren. ,,Ik zocht online verder en ontwierp een armbandje. Ik heb er meteen een stuk of tweehonderd gekocht. Het is een risico, maar ik dacht laat ik het eens proberen.” En met succes. Vincent deelde een foto van de armbandjes op Facebook en kreeg daar heel veel reacties op. ,,Ik wist niet wat me overkwam. Ik heb uiteindelijk alle armbandjes verkocht.”

Volledig scherm
De Leidse armbandjes van Vincent. © Vincent Beekman

Dat succes smaakte naar meer. Vincent ging op zoek naar een nieuwe Leidse gadget. ,,Ik heb zelf ook veel spullen van Leiden en ik dacht: laat ik eens kijken wat ik nog meer voor gekke dingen kan bedenken. Ik heb toen een lamp en sleutelhanger ontworpen met de Leidse sleutels erop en de tekst ‘I love Leiden’.” Wederom kreeg Vincent ontzettend veel reacties. ,,Leidenaren zijn dol op hun stad, dus ik ging er vanuit dat met name de lamp wel ging scoren. Maar het ging zo hard. Ik had op een gegeven moment tegen mensen gezegd dat ze een lamp konden ophalen bij mij thuis. Er stonden direct twee of drie mensen aan de deur.”

De positieve reacties doen Vincent goed. ,,Het is toch geweldig als je zulke leuke reacties krijgt? Al die blije gezichten van mensen vind ik fantastisch. Ik hoef er niet rijk van te worden hoor, het is echt puur voor de lol. Als ik uit de kosten ben, vind ik het al prima.” Met het Leidens Ontzet in zicht heeft Vincent zijn collectie weer uitgebreid: een 3 oktober-fan. ,,Het is eigenlijk met een knipoog bedoeld, want we zijn allemaal 3 oktober fan natuurlijk en nu heb je ook nog een fan om mee te nemen,” vertelt Vincent trots. ,,Als het donker is, dan zie je de tekst ‘I love 3 oktober’, dat vinden die kinderen helemaal fantastisch joh.”

Trots

Vincent is dol op Leiden, dat is één ding dat zeker is. Hoe komt het toch dat hij onze sleutelstad zo leuk vind? ,,Ik weet niet wat dat is, ik ben gewoon trots op mijn eigen stad. Ik blijf een Leidenaar in hart en nieren.”

Op de Instagrampagina van Vincent staan zijn al zijn gadgets te zien.

In samenwerking met indebuurt Leiden