Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zedendelicten in Leiden topprioriteit voor politie

De Leidse politie roept iedereen op die slachtoffer is geworden van een aanranding of verkrachting zich te melden. Dit  naar aanleiding van de onrust die is ontstaan rondom het zedenincident in de Doelensteeg afgelopen dinsdagnacht.

De politie is een groot opsporingsonderzoek gestart waarbij nauw wordt samengewerkt met politie en studentenverenigingen. Ook worden er extra maatregelen genomen, zo gaat de politie meer surveilleren in de binnenstad in de avond en nacht. Ook is er extra recherche capaciteit vrijgemaakt en gaat de politie zoveel mogelijk DNA en camerabeelden verzamelen. 

iedere studentenvereniging is gekoppeld aan een wijkagent, die functioneert als het eerste aanspreekpunt en kan studenten helpen bij het doen van aangifte. Iets wat, zo benadrukt de politie, heel erg belangrijk is.  Ook roept de politie studenten op om zoveel mogelijk samen naar huis te fietsen of et lopen. 

Wie toevallig verdachte situaties heeft vastgelegd op zijn eigen bewakingscamera wordt gevraagd deze beelden te delen met de politie. En tips en informatie zijn altijd welkom. 

In samenwerking met indebuurt Leiden