2.000 bezoekers bekijken nieuwe terminal Lelystad Airport

videoCirca 2.000 bezoekers bezochten zaterdag de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Die was geopend tijdens de Dag van de Bouw.

De bezoekers konden rondlopen in de hal waar ze over - zoals het nu lijkt - twee jaar vertrekken en terugkeren van hun vliegvakantie. Zo lang duurt het niet voordat de terminal klaar is. De opleverdatum is in april 2019. 

Voor de gelegenheid stond een vliegtuig van het Aviodrome op het toekomstige vertrekplatform. Zo kregen bezoekers de indruk hoe ze straks naar hun vliegtuig lopen. Op die toekomstige route konden ze zaterdag op de foto, met hun favoriete vakantieplek als achtergrond. Op de eerste verdieping keken bezoekers uit op de start- en landingsbaan.

Volledig scherm
De Dag van de Bouw lokte zaterdag circa 2.000 bezoekers naar Lelystad Airport. © Eigen foto
  1. VVD en erfgoedvereniging schieten Catalina te hulp

    VVD en erfgoedver­e­ni­ging schieten Catalina te hulp

    Zowel erfgoedvereniging Bond Heemschut als VVD-Kamerlid Remco Dijkstra maken zich zorgen over het dreigende vertrek van Nederlands enige nog vliegende Catalina vliegboot. Naar aanleiding van publicaties in deze krant heeft Dijkstra schriftelijke vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Bond Heemschut dringt er bij minister Ingrid van Engelshoven (OCW) op aan subsidie beschikbaar te stellen om het toestel in Nederland te houden.