Volledig scherm
Blue Fire is de favoriete achtbaan van de Lelystadse Jessica de Jong © MackRides

Jessica uit Lelystad in Duitsland uitgeroepen tot RollercoasterGirl

De 22-jarige Jessica de Jong uit Lelystad is afgelopen weekeinde in het Duitse attractiepark Europa-Park uitgeroepen tot RollercoasterGirl 2018. 

Het ging om een wedstrijd uitgeschreven door MackRides, de grootste achtbaanfabrikant van Duitsland. Deze heeft nu in Jessica een model/influencer voor de eigen social media gevonden, ofwel een RollerCoasterGirl die vlogt over rollercoasters. Achtbanen dus.

De journaliste van Omroep Flevoland omschreef zichzelf al eerder tegenover de Stentor als een meisje met 'a need for speed'. Ze is al van kleins af aan gek op attractieparken. ,,Een magische plek waar alles mogelijk is en waar iedereen voortdurend lacht.’’ Dus als ze ook maar even de kans krijgt, gaat ze naar een attractiepark. Liefst iedere dag.

Als RollercoasterGirl wordt De Jong door MackRides uitgenodigd voor belangrijke evenementen waar ze een kijkje mag nemen achter de schermen om vervolgens verslag te doen via social media. 

  1. VVD en erfgoedvereniging schieten Catalina te hulp

    VVD en erfgoedver­e­ni­ging schieten Catalina te hulp

    Zowel erfgoedvereniging Bond Heemschut als VVD-Kamerlid Remco Dijkstra maken zich zorgen over het dreigende vertrek van Nederlands enige nog vliegende Catalina vliegboot. Naar aanleiding van publicaties in deze krant heeft Dijkstra schriftelijke vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Bond Heemschut dringt er bij minister Ingrid van Engelshoven (OCW) op aan subsidie beschikbaar te stellen om het toestel in Nederland te houden.