Volledig scherm
Impressie van de nieuwe bioscoop, rechts theater de Agora. © Gemeente Lelystad

Lelystad krijgt een nieuwe bioscoop: ‘Geweldig dat het uiteindelijk is gelukt’

Lelystad krijgt een nieuwe bioscoop. Nu worden nog films vertoond in de Agora, in 2021 kunnen filmliefhebbers terecht in een bios naast dit theater. 

De gemeente heeft overeenstemming bereikt met een projectontwikkelaar die in 2020 wil beginnen met de bouw. De bioscoop zal tussen de 3 en 5 zalen tellen en is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van het Theaterkwartier in Lelystad. Oftewel, de omgeving van de Agora. Een impressie laat zien dat er veel staat te gebeuren in dit van het centrum. Ook komen er winkels, horeca en appartementen bij.   

Niet haalbaar

In 2013 sloot de bioscoop aan de Dukaatpassage de deuren. De Agora nam die functie over. Begin 2017 besloten aannemer Van Wijnen, de Agora en de gemeente samen een bioscoop te ontwikkelen naast het theater. Dat bleek niet haalbaar. Een andere ontwikkelaar ziet nu kansen. En daar is wethouder Janneke Sparreboom blij mee. ,,Geweldig dat het uiteindelijk is gelukt. De bioscoop is samen met de horeca en een nieuwe inrichting van de Agorahof een prachtige aanwinst voor het uitgaansleven van Lelystad’’. De gemeente maakt later dit jaar de naam van de ontwikkelaar bekend. 

Volledig scherm
Bovenaanzicht van de nieuwe bioscoop. © Gemeente Lelystad
  1. Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
    PREMIUM

    Duitse natuurbe­scher­mers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haring­vliet kan

    De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.