Volledig scherm
Vlogger Snapking © RV

OM wil jeugddetentie voor vlogger Snapking

Tegen een 22-jarige vlogger uit Almere, voorheen bekend als Snapking, is vandaag in de rechtbank in Lelystad drie maanden jeugddetentie waarvan twee maanden voorwaardelijk geëist. Tim van T. zou onder meer naaktfoto’s van een minderjarig slachtoffer naar haar klasgenoten en familieleden hebben gestuurd.

Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdag. De zitting tegen de man vond achter gesloten deuren plaats. De verdachte was nog minderjarig toen een deel van de feiten zouden zijn gepleegd. Snapking dwong volgens de tenlastelegging het slachtoffer mee te werken aan het maken van seksfilmpjes. Hij stuurde naaktfoto’s van haar onder meer naar haar eigen vader, klasgenoten en medespeelsters van de hockeyvereniging.

Ze zou ook door de verdachte zijn mishandeld, op school zijn bezocht en hij stuurde haar in krap een jaar tijd 5731 berichten via WhatsApp. Hij dwong haar ook te spijbelen.  De feiten zouden tussen december 2013 en februari 2015 zijn gepleegd.

De advocaat van Van T. wilde niet op de beschuldigingen ingaan. Het is niet de eerste keer dat de vlogger voor de strafrechter verscheen. Vorig jaar mei kreeg hij 40 uur werkstraf opgelegd voor belediging van een jongen met het downsyndroom. Hij treiterde en filmde de man in een supermarkt in Zwolle. Het slachtoffer was op zijn beschermde werkplek onverhoeds gesard en uitgelokt. 

De vlogger was nog minderjarig toen een deel van de feiten gepleegd zouden zijn. Van T. moest op last van de rechtbank op de zitting verschijnen. Eerder dit jaar liet hij nog verstek gaan, tot frustratie van de officier en de rechters.

Het vonnis in de zaak in Lelystad volgt op 30 april.