Volledig scherm
Een stadsbus van Arriva is daar tegen de gevel van het gebouw van Arriva gebotst. © GinoPress B.V.

Schoonmaker met drank op rijdt met bus tegen Arriva-kantoor in Lelystad

updateEen stadsbus van Arriva is zondagnacht op de Vaartweg in Lelystad tegen de gevel van het gebouw van Arriva gebotst. De bus werd bestuurd door een schoonmaker die onder invloed van alcohol was. 

De bestuurder, een schoonmaakmedewerker,  maakte een stuurfout bij het verlaten van de wasinrichting op het Arriva-terrein. Hij miste een bocht. De politie kwam er snel achter dat alcohol hier mogelijk de oorzaak van was. 

De politie constateerde bovendien dat de 66-jarige man uit Lelystad niet in het bezit van een geldig rijbewijs om een bus te besturen. Omdat de chauffeur ter plekke een F blies (de hoogste indicatie dat er sprake is van alcoholgebruik), werd hij meegenomen naar het bureau. Daar is een alcoholpromillage van 1,5 geconstateerd. 

Volgens de politie is er geen sprake geweest van letsel bij het ongeval. Het pand en de bus zijn fors beschadigd geraakt. 

 1. LIVE | Drieduizend tractoren in De Bilt, leger ingezet in Den Haag

  LIVE | Driedui­zend tractoren in De Bilt, leger ingezet in Den Haag

  Ook vandaag protesteren duizenden boze boeren tegen de stikstofregels. Onderweg naar Den Haag maken de protestboeren in Bilthoven een tussenstop om bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hun ongenoegen te uiten. Daarna willen ze door naar het Binnenhof in Den Haag. Het leger is ingezet om dat te voorkomen. Files door het protest nemen af. Er staat nu nog ongeveer 100 kilometer file. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
 2. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

  Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

  Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.

Poll

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

 • Ik stond achter het boerenprotest, maar nu niet meer (18%)
 • Ik stond achter het boerenprotest, en nu nog steeds (65%)
 • Ik stond niet achter het boerenprotest, en nu al hélemaal niet meer (16%)
33603 stemmen