Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek op de lokatie © anp

Spectaculair ontsnappingsplan met Lelystadse heli had Brabants bloedbad kunnen worden

reconstructieHet spectaculaire plan om de Eindhovense crimineel Benaouf A. met een helikopter uit de gevangenis te bevrijden, is verijdeld. Maar het had vorig jaar oktober op een bloedbad kunnen uitlopen, met zwaarbewapende mannen die boven een luchtplaats vol beveiligers zweven, meldt het Parool. Vanaf dinsdag dient de strafzaak.

De helikopterverhuurder ('vervoer op hoog niveau') had de Dienst Luchtvaartpolitie getipt en de Amsterdamse recherche had een flinke groep, veelal jonge, Amsterdamse verdachten in beeld - ook letterlijk. De plek achter de balie van Kempen Airport, bij Budel, was overgenomen door een undercoveragent.

  1. Medische zorg in Flevoland ‘rommeltje’ dus Kamer houdt druk op minister

    Medische zorg in Flevoland ‘rommeltje’ dus Kamer houdt druk op minister

    De Tweede Kamer houdt volop druk op minister Benno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de zorg in Flevoland na het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen op peil te brengen. Aan een oordeel over het voortdurende geruzie tussen het nieuwe ziekenhuis St Jansdal Lelystad en medisch specialisten die een eigen kliniek zijn begonnen waagt Bruins zich niet; de toegang tot zorg voor de patiënt is volgens hem niet in het geding.