Relinde Well, bestuursvoorzitter St Jansdal Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Relinde Well, bestuursvoorzitter St Jansdal Harderwijk. © Fotobewerking: de Stentor

St Jansdal: Doorstart ziekenhuis in belang van polder én Harderwijk

interviewDe een z'n dood is de ander z'n brood? Nee, dat is Relinde Weil toch een tikkeltje te cynisch. Maar dat de overname van de ziekenhuiszorg in een deel van de Flevopolder voordelig kan uitpakken voor haar St Jansdal, geeft de voorzitter van de raad van bestuur grif toe.

Laat we het beestje bij z’n naam noemen, we hebben hier toch gewoon over een overname?

,,Nee, de overname van een compleet ziekenhuis  hebben we ons als St Jansdal helaas niet veroorloven . We denken meer aan een dagkliniek waar je terecht kan voor al je bezoeken aan medisch specialisten of voor kleine ingrepen en dagbehandelingen. Dat hoeft niet per se het huidige pand te zijn. Wel willen we graag een deel van het personeel overnemen.’’  

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”