Volledig scherm
De eerste Runway Run, vorig jaar november op Lelystad Airport. © Foto Freddy Schinkel

Tóch een tweede Runway Run op Lelystad Airport

Het beloofde een eenmalige gebeurtenis te worden, maar er komt een tweede loop over de gloednieuwe start- en landingsbaan van Lelystad Airport.

Nu er nog geen duidelijkheid is over de opening van Lelystad Airport als vakantievliegveld, staat niets een tweede Runway Run in de weg. Immers, dat asfalt ligt daar maar te wachten. Deze loop op 10 november biedt ruimte aan 600 sportievelingen, vorig jaar was dat nog de helft. ,,Toen moesten we de deelnemers per bus van de Aviodrome naar de start vervoeren. Nu melden ze zich in de nieuwe terminal en lopen naar de baan. Dat is veel makkelijker'', zegt Arie Duiker van Lelystad Airport. 

Of er een derde editie komt, kan hij niet zeggen. ,,We hopen en rekenen op een opening van het vliegveld op 1 april 2020. In dat geval wordt het lastig.'' Mogelijk wordt de baan volop getest in november 2019.  

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Ook is er een kids run over 1 kilometer. 

  1. Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Bridget Maasland eist 7500 euro van Privé in kort geding: Ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is

    Presentatrice Bridget Maasland eist een rectificatie en een schadevergoeding van 7500 euro van weekblad Privé. De 45-jarige vriendin van André Hazes spande kort geding tegen het blad aan na een verhaal over een avond in 2014 dat volgens haar niet klopt. ,,Er is een zoen geweest, misschien zelfs een heftige zoen. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is.” Privé zegt dat het niet bij zoenen alleen gebleven is.