Ziekenhuis Lelystad.
Volledig scherm
Ziekenhuis Lelystad. © Foto Freddy Schinkel

Woensdag duidelijkheid over toekomst IJsselmeerziekenhuizen

Komende woensdag moet duidelijk zijn of de MC IJsselmeerziekenhuizen een doorstart kunnen maken en zo ja, met welke partij. ,,Ik hoop dat we dan de contouren van een plan kunnen presenteren’’, zegt curator Alice van der Schee.

De deadline voor overnamekandidaten om zich te melden, verliep vrijdagmiddag om 17.00 uur. Van der Schee wil niet zeggen hoe veel partijen een bod hebben gedaan. ,,En ik noem geen namen.’’ 

Wel meldt ze dat het er 'veel’ zijn en laat ze doorschemeren dat het er minder dan 10 zijn. De curatoren gaan samen met minister Bruins - die bepaald niet op de achtergrond blijft - en zorgverzekeraars snel in overleg en hopen woensdag duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten, Urk en Emmeloord. ,,We gaan nu eerst goed naar de biedingen kijken’’, zegt Van der Schee. 

Hoop op doorstart

Ondertussen gaat de spoedeisende hulp vanaf komende maandag 's nachts op slot. Het is na kindergeneeskunde de tweede afdeling die sluit. Zonder snelle doorstart zal stap voor stap bij afdelingen het licht uitgaan, zegt gynaecoloog Giel van Stralen. ,,Patiënten worden overgeplaatst naar ziekenhuizen in de regio, daar hebben we goede contacten mee.‘’ Bij het personeel is er hoop op een doorstart, benadrukt Van Stralen. ,,Vooral de acute verloskunde moet in Lelystad blijven.’’

 1. Onzekerheid rond Nederlands cruiseschip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtoffer politiek steekspel’
  PREMIUM

  Onzeker­heid rond Nederlands cruise­schip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtof­fer politiek steekspel’

  Het door coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam en zusterschip De Rotterdam naderen de Verenigde Staten en zijn in afwachting van toestemming om te mogen aanmeren in Florida. Aan boord van de Zaandam zijn nog tientallen Nederlanders, onder wie de 26-jarige Anne Weggeman die op het schip werkt. Haar vader is bezorgd: ,,Waar is die gouverneur van Florida in hemelsnaam mee bezig?”
 2. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
  video

  Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

  Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.