‘Zonder ziekenhuis is Lelystad geen Lelystad maar Lelydorp’

VideoAlsof er geen faillissement is uitgesproken, lopen de patiënten in en uit het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad. Maar eenmaal binnen krijgen ze genoeg mee van het faillissement, vertellen ze. 

  1. Flevoland: ‘Mik op snelle doorstart ziekenhuis’

    Flevoland: ‘Mik op snelle doorstart ziekenhuis’

    Het ziekenhuis moet voor Lelystad en de rest van Flevoland behouden blijven. Die oproep doet de provincie met klem richting Den Haag. Tijdens een ingelaste vergadering dienden de Provinciale Staten unaniem een motie in om dit te bewerkstelligen. Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft al met minister Bruno Bruins gebeld om hem te vragen een doorstart in ieder geval niet in de weg te staan. De spoedvergadering in Lelystad werd bijgewoond door veel personeelsleden van de MC Groep.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”