Een kunstgrasveld met rubbergranulaat.
Volledig scherm
Een kunstgrasveld met rubbergranulaat. © ANP

'Er bestaat geen veilige grens voor chemisch afval op voetbalvelden'

LezersbriefUit onderzoek van RIVM blijkt dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden ingestrooid met rubbergranulaat. Ook blijkt dit uit het vandaag gepubliceerde onderzoek van het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA). Advocaat Martin de Witte uit Amersfoort is het daar niet mee eens en zond een lezersbrief in.

 1. Reacties op seksspeeltjes bij Hema: ‘Nederland wordt steeds preutser, ik vraag me af of dat goed is’
  15

  Reacties op seksspeel­tjes bij Hema: ‘Nederland wordt steeds preutser, ik vraag me af of dat goed is’

  ‘Wie gaat er nu naar de Hema om een vibrator te kopen? Tja, dat is niet voor iedereen. Maar als geheelonthouder erger ik me ook niet aan de ruime keuze in wijn bij Hema. Past dat dan wel tussen de rompertjes en badschuim?’ en ‘Als ik toch zo’n figuur als Gideon van Meijeren in mijn bedrijf zou meemaken, kreeg hij toch gelijk de zak’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 16 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op plastic verpakking: ‘Blij met Brussel, Timmermans pakt wegwerpindustrie aan’
  18

  Reacties op plastic verpakking: ‘Blij met Brussel, Timmermans pakt wegwerpin­du­strie aan’

  ‘Ik ben van 1955 en in mijn jeugd hadden we de puntzak friet die nu nog (of weer) bij diverse snackbars wordt gebruikt’ en ‘Er zijn andere jonge, frisse spelers nodig die snel en betrouwbaar zijn, zoals bijvoorbeeld Xavi Simons, Tyrell Malacia en Justin Bijlow': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 2 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op Monica Geuze die stopt met vloggen: ‘Jammer voor haar volgers, die vallen in een gat’
  18

  Reacties op Monica Geuze die stopt met vloggen: ‘Jammer voor haar volgers, die vallen in een gat’

  ‘Advies: stap over naar Jutta Leerdam op Instagram. Dan leer je ng wat ook. Dat deden meer mensen, gezien de miljoenen volgers’ en ‘Eén grote superkazerne voor 7000 man lijkt mij nogal kwetsbaar’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 5 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op energietarieven: ‘Wat betekent dit voor gedupeerden voor wie dit fonds er nog niet was?’
  14

  Reacties op energieta­rie­ven: ‘Wat betekent dit voor gedupeer­den voor wie dit fonds er nog niet was?’

  ‘Terecht wordt nu gesteld dat de naar Eneco overgehevelde contracten van de 90.000 klanten van Welkom Energie gerespecteerd hadden moeten worden’ en ‘Nederland zit echt niet te wachten op wéér een splinterpartij, die dan ook nog eens de 21e club in de Tweede ‘Kans’ Kamer zou zijn’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 28 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op betalen voor vervuiling luchtvaart: ‘Van meer betalen wordt uitstoot niet minder’
  25

  Reacties op betalen voor vervuiling luchtvaart: ‘Van meer betalen wordt uitstoot niet minder’

  ‘Als mensen minder gaan vliegen wordt de uitstoot niet minder, alleen zitten er dan minder mensen in een vliegtuig en neemt de uitstoot per passagier weer toe’ en ‘Al voor de verkiezingen wordt een grote groep kiezers verteld dat ze bij voorbaat wordt uitgesloten. Er wordt niet geluisterd, hun stem doet er in Den Haag niet toe’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 12 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.