Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Lezers aan tiener: ‘Zouden duizenden verpleegkundigen aan nepnieuws meewerken?’

LezersvraagMet een opname van een lege beddencentrale in het Amsterdam UMC heeft een onbekende tiener het verhaal willen voeden dat er helemaal niet zoveel coronapatiënten in ziekenhuizen liggen. Het filmpje is op sociale media gedeeld. ,,Kan er op een corona-afdeling worden gefilmd om uit te leggen hoe het echt zit’’, vraagt een van de lezers die hierop reageerden. ,,Want nepnieuws splijt de samenleving alleen maar.’’ 

14 reacties

 • Frank vd Berg

  2 jaar geleden
  @PieterF Hoezo 5G complot? Mag je geen vragen stellen voor welke functionele redenen 5G zo snel uitgerold moet worden? Is het zeker dat alle frequenties en de hoeveelheid straling NIET ongezond zijn voor de mens? (Niet een rapport van een Telecom sponsor graag). Willen burgers wel graag leven in een stad waar je iedere seconde gevolgd wordt door het 5G netwerk? Zitten mensen hierop echt te wachten? Zomaar wat vragen over 5G, die de Telecom sector graag als complot afdoet.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Mijn vader heeft 11 dagen op de ic gezeten in het Maasstad ziekenhuis. Hij had daar door zijn slechte toestand (76% zuurstof in zijn bloed) het laatste plekje. Anders hadden ze hem naar Groningen verplaatst! Ik ben er dagelijks op bezoek geweest en heb ze allemaal zien liggen hoor. Zijn behandeld arts kwam notabene vrijwillig terug uit zijn pensioen om ondersteuning te bieden. Maar dat deed hij vast omdat er zoveel lege bedden waren. V. Hoogendoorn.
 • Pieter Faber

  2 jaar geleden
  Wat gaan al die mensen allemaal doeners de corona voorbij is?? Pikken ze dan de 5g complotten weer op?
 • B. van der Togt

  2 jaar geleden
  Misschien moet je als zorgmedewerker dan wat meer je best doen dat wel de échte waarheid naar boven komt. Met de huidige onderbouwing vanuit de regering kom je al helemaal nergens. Dat er hier wat doktoren hebben gereageerd die goed worden betaald door de farmaceutische industrie zegt natuurlijk weinig. Ook genoeg zorgmedewerkers gesproken die wel hun zorgen uiten. Misschien moeten jullie gewoon wat harder bij Rutte aan de deur kloppen en ervoor zorgen dat de capaciteit wordt verbeterd.
 • Sander De Kool

  2 jaar geleden
  Laatst kwam Bataafse Republiek of iets wat daar op lijkt met dé onthulling over van Dissel dat alle maatregelen gelijk zou oplossen.. er kwam uiteraard niets. Ik vroeg me serieus af, wanneer dit nou waar zou zijn, waarom dan toch zo lang wachten met naar buiten brengen? Er is maar één reden; dit soort complot sites hebben hun groei te danken aan Corona. Is het over, hebben ze veel minder publiek. Daarom delen ze ook dit soort onzin, blijven voeden met leugens of op z’n best halve waarheden.
 1. Reacties op rellen Marokko-België: ‘Nu verdwijnt die prachtige overwinning naar de achtergrond’
  28

  Reacties op rellen Marokko-Bel­gië: ‘Nu verdwijnt die prachtige overwin­ning naar de achter­grond’

  ‘Je kon er natuurlijk op wachten dat er na de winst van Marokko rellen en vernielingen zouden paatsvinden’ en ‘De juichverhalen over Saxenda zullen voor velen uitmonden in de zoveelste teleurstelling in hun eeuwige strijd tegen overgewicht en de daarbij horende vooroordelen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 29 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op steun pensioenwet PvdA en GroenLinks: ‘Verkiezingprogramma's kunnen in de prullenbak’
  55

  Reacties op steun pensioen­wet PvdA en GroenLinks: ‘Verkie­zing­pro­gram­ma's kunnen in de prullenbak’

  ‘GroenLinks en de PvdA gunnen de nieuwe pensioenwet het voordeel van de twijfel. Ze zijn dus niet zeker van hun zaak’ en ‘Het vervelende is dat je op sociale media leest dat als je een warmtepomp kon aanschaffen je ook wel die energierekening kunt betalen. Maar volgens mij kun je een euro maar één keer uitgeven’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 17 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Ongeloof bij Amsterdam UMC om video over ‘leeg ziekenhuis’: ‘Ze plaatsen zorg in kwaad daglicht’
  viral

  Ongeloof bij Amsterdam UMC om video over ‘leeg ziekenhuis’: ‘Ze plaatsen zorg in kwaad daglicht’

  Het Amsterdam UMC baalt van een video die op sociale media rondgaat waarin de indruk wordt gewekt dat er amper coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. In de video, die op Facebook meer dan 14.000 keer is gedeeld, laat een onbekende filmer tientallen lege bedden zien. In werkelijkheid gaat het niet om een patiëntenafdeling, maar om de beddencentrale, stelt een woordvoerder tegenover deze site.
 4. Reacties op kerncentrale Borssele: ‘Alsof het toerisme in Zeeland niet zo belangrijk is’
  45

  Reacties op kerncentra­le Borssele: ‘Alsof het toerisme in Zeeland niet zo belangrijk is’

  ‘Los van de overlast tijdens de bouwperiode is er maar een handvol toeristen, die in de voortuin en met zicht op deze centrales blij vakantie gaan vieren’ en ‘Bekend is het verhaal van Hans Brinker die met zijn vinger een dijkdoorbraak heeft weten te voorkomen. Waar of niet waar, het zorgt toch voor een gevoel van trots. Sindsdien veroorzaken de Nederlandse vingers vooral irritatie’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 1 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.