Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Lezers aan tiener: ‘Zouden duizenden verpleegkundigen aan nepnieuws meewerken?’

LezersvraagMet een opname van een lege beddencentrale in het Amsterdam UMC heeft een onbekende tiener het verhaal willen voeden dat er helemaal niet zoveel coronapatiënten in ziekenhuizen liggen. Het filmpje is op sociale media gedeeld. ,,Kan er op een corona-afdeling worden gefilmd om uit te leggen hoe het echt zit’’, vraagt een van de lezers die hierop reageerden. ,,Want nepnieuws splijt de samenleving alleen maar.’’ 

15 reacties

 • Frank vd Berg

  8 maanden geleden
  @PieterF Hoezo 5G complot? Mag je geen vragen stellen voor welke functionele redenen 5G zo snel uitgerold moet worden? Is het zeker dat alle frequenties en de hoeveelheid straling NIET ongezond zijn voor de mens? (Niet een rapport van een Telecom sponsor graag). Willen burgers wel graag leven in een stad waar je iedere seconde gevolgd wordt door het 5G netwerk? Zitten mensen hierop echt te wachten? Zomaar wat vragen over 5G, die de Telecom sector graag als complot afdoet.
 • Anoniem

  8 maanden geleden
  Mijn vader heeft 11 dagen op de ic gezeten in het Maasstad ziekenhuis. Hij had daar door zijn slechte toestand (76% zuurstof in zijn bloed) het laatste plekje. Anders hadden ze hem naar Groningen verplaatst! Ik ben er dagelijks op bezoek geweest en heb ze allemaal zien liggen hoor. Zijn behandeld arts kwam notabene vrijwillig terug uit zijn pensioen om ondersteuning te bieden. Maar dat deed hij vast omdat er zoveel lege bedden waren. V. Hoogendoorn.
 • Pieter Faber

  8 maanden geleden
  Wat gaan al die mensen allemaal doeners de corona voorbij is?? Pikken ze dan de 5g complotten weer op?
 • B. van der Togt

  8 maanden geleden
  Misschien moet je als zorgmedewerker dan wat meer je best doen dat wel de échte waarheid naar boven komt. Met de huidige onderbouwing vanuit de regering kom je al helemaal nergens. Dat er hier wat doktoren hebben gereageerd die goed worden betaald door de farmaceutische industrie zegt natuurlijk weinig. Ook genoeg zorgmedewerkers gesproken die wel hun zorgen uiten. Misschien moeten jullie gewoon wat harder bij Rutte aan de deur kloppen en ervoor zorgen dat de capaciteit wordt verbeterd.
 • Sander de Kool

  8 maanden geleden
  Laatst kwam Bataafse Republiek of iets wat daar op lijkt met dé onthulling over van Dissel dat alle maatregelen gelijk zou oplossen.. er kwam uiteraard niets. Ik vroeg me serieus af, wanneer dit nou waar zou zijn, waarom dan toch zo lang wachten met naar buiten brengen? Er is maar één reden; dit soort complot sites hebben hun groei te danken aan Corona. Is het over, hebben ze veel minder publiek. Daarom delen ze ook dit soort onzin, blijven voeden met leugens of op z’n best halve waarheden.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  11

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?