Foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Lezers over basisinkomen: ‘Je leeft er gezonder door en hebt minder stress’

LezersreactiesGeef iedereen een basisinkomen van 1000 euro en schrap een aantal toeslagen - behalve de kinderbijslag. Een aantal lezers van onze site onderschrijft het voorstel dat dit keer komt van Koen Bruning (21), de auteur van Samen Rijk. ‘Het verandert de samenleving ten goede.’

7 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen zou een mensenrecht moeten worden. Er wordt nu enorm veel geld uitgegeven aan het in stand houden van uitkeringen en toeslagen. Al deze uitkeringen en toeslagen hebben eigen voorwaarden en moeten daarom gecontroleerd worden. Een basisinkomen kan de meeste van deze uitkeringen en toeslagen vervangen. Al veel berekeningen hebben aangetoond dat het mogelijk is en zijn er al op diverse plaatsen proeven gestart. Zie http://basisinkomen.nl. J. Bekker
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Een basisinkomen is voor iedereen beter. Iedereen blijft geld houden zoals nu in een crisis. Je hebt geen vervelende affaires meer zoals nu de toeslag. En buitenlanders kunnen niet meer profiteren van de toeslagen. Maja Bogman
 • Don Wijnands

  2 jaar geleden
  Dat is in de politiek héél gewoon: niks doen en geld vangen. Laten we daar beginnen. Leren politici ook gelijk wat het is, om rond te moeten komen van weinig. Win win situatie toch? D. Wijnands.
 • D de Kruijf

  2 jaar geleden
  Je verplaats alleen de kloof, 2 ouders die beide ook werken kunnen nog meer voor hun kinderen, tegenover een alleenstaande met 3 kids die parttime moet werken. Doorbreek de spiraal. Geef alle kinderen een sport naar keuzen, en zorg dat ze mee kunnen doen, ook online. Een studie beurs tot 25 jaar. een OV kaart vanaf einde basis school, dus wel naar elke school kunnen gaan die je wil. Alleen dan krijgen alle kinderen een eerlijke/gelijke kans, en is volgens mij ook goedkoper Danny de Kruijf
 • Tom Vermeulen

  2 jaar geleden
  Ik heb nu een inkomen van 2100 euro netto per maand. Krijg ik er dan 1000 euro bij? Dat denk ik niet. De Overheid en Sinterklaas? No way.
 1. Reacties op agressie richting conducteur: ‘Meppende mafkezen moeten zich áltijd inhouden’
  13

  Reacties op agressie richting conducteur: ‘Meppende mafkezen moeten zich áltijd inhouden’

  ‘Mag de mens-in-de-straat niet rustig en zonder problemen en angst over diezelfde straat? Mijn voorstel is, houd u vast: iedereen blijft van iedereen af en iedereen gedraagt zich normaal naar iedereen. Wat een vondst. Nu komt alles goed’ en ‘Nu is het maar een treurige, betonnen boel als je een wijk doorwandelt. Dus wil je een huis? Dan horen daar groene regels bij’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 26 april verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op vlag tijdens herdenking: ‘Minachting voor de vlag geeft geen pas’
  36

  Reacties op vlag tijdens herdenking: ‘Minachting voor de vlag geeft geen pas’

  ‘Als zij bezwaar hebben tegen de manier waarop met hun belangen wordt omgesprongen kunnen zij zich wenden tot de politiek en in het bijzonder tot mevrouw Caroline van der Plas. Minachting voor de vlag geeft geen pas’ en ‘Wat mij betreft is president Zelensky altijd welkom, maar kies dan het juiste moment’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 5 mei verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op stijging ongevallen fietsers: ‘Waarom lees ik niet: 587 verkeersslachtoffers onder de 70 jaar?’
  62

  Reacties op stijging ongevallen fietsers: ‘Waarom lees ik niet: 587 verkeers­slacht­of­fers onder de 70 jaar?’

  ‘Waarom lees ik niet hoeveel jongeren slachtoffer geworden zijn door lachgas, drugs, mobieltje. Nu lijkt het net of de ouderen weer de schuld hebben aan het veroorzaken van verkeersongelukken, terwijl er veel meer doden vallen onder de jongeren’ en ‘Maar men wil ons aanpraten dat het per saldo milieuwinst oplevert. Ja, voor Italië. En zo gaan ze nooit zelf afval scheiden en verwerken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 19 april verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op minder nieuwbouw: ‘Ga bouwen voor ouderen, dan kunnen gezinnen in onze huizen’
  27

  Reacties op minder nieuwbouw: ‘Ga bouwen voor ouderen, dan kunnen gezinnen in onze huizen’

  ‘Zowel wij als meerdere mensen uit de buurt zouden best uit ons grote huis weg willen, nu de kinderen het huis uit zijn en wij een dagje ouder worden. Maar er is niets voor ons’ en ‘Ik heb veertig jaar bij de politie gewerkt en toen ik begon was er al racisme en toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, zag ik geen enkele verandering. Een leiding die voor de bühne melding maakt dat ze het probleem herkennen (als ze dit al zeggen) en het zullen aanpakken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 29 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.