ANP
Volledig scherm
© ANP

Lezers over de politie: ‘In dit ‘Ja maar’-land zijn meer agenten nodig’

LezersreactiesHet werk van agenten moet financieel beter worden gewaardeerd, vinden politievakbonden. Zij meldden, na een drukke Koningsdag, acties te overwegen rond nieuwe evenementen. ‘Onze loyaliteit wordt nu misbruikt’, vinden ze. Wij vroegen lezers van onze site hoe zij ertegen aankijken.

3 reacties

 • van der Es

  2 jaar geleden
  Wat hier speelt, is dat zowel zorg- als politiepersoneel dit werk ambieert uit overtuiging. Ze voelen zich hier toe geroepen en nemen de lage inkomsten voor lief. Geen looneisen stellen, omdat ze dit willen doen. Daar wordt, in mijn ogen, echt grof misbruik van gemaakt. Ik, als senior warehouse medewerker, verdien meer dan een agent. De kans, dat ik PTSS krijg is verwaarloosbaar. Het is ECHT schandalig!
 • Jaap Spruitenburg

  2 jaar geleden
  Waar zorg, politie, brandweer, leraren en openbaar vervoer in het begin van de crisis onderdeel uitmaakte van onze vitale beroepen zijn zij vreemd genoeg altijd degene die 'zeuren' om een betere CAO. Een herwaardering uit de samenleving en deze beroepsgroepen geven wat ze verdienen voor onze maatschappij is het minste dat we kunnen geven. Deze mensen staan altijd voor iedereen klaar als je ze nodig hebt. Helden roepen en applaus geven is gratis maar als er een euro meer uitgegeven moet worden...
 • Barry Schouten

  2 jaar geleden
  Iets meer loon is vast wel mogelijk,want de politie haalt links en rechts toch aardig wat centen binnen met bekeuringen en geld dat ze bij mensen aantreffen. Afgelopen jaar is uiteraard wat magertjes geweest dus ff geduld hebben nog.
 1. Reacties op kerstengel: ‘Je bent waarschijnlijk het mooiste meisje van de klas, Janou’
  25

  Reacties op kerstengel: ‘Je bent waarschijn­lijk het mooiste meisje van de klas, Janou’

  ‘Ik voel het verdriet van moeder Mathilde, maar wil me richten tot Janou. Jaloezie, dat is wat meidenvenijn is, Janou’ en ‘Helaas, Max is nooit bij het Sportgala aanwezig. Het interesseert hem gewoon niet, heeft hij al eens laten weten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 23 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op slechte bereikbaarheid huisartsen: ‘Dit doet het ergste vrezen voor 80-plussers’
  18

  Reacties op slechte bereikbaar­heid huisartsen: ‘Dit doet het ergste vrezen voor 80-plus­sers’

  ‘Het is voor de generatie 80-plus niet vanzelfsprekend om digitaal te communiceren’ en ‘Op ‘cabareteske’ wijze schetst Hugo Borst, scherp aangezet, maar dat mag en zo kennen we hem, over hoe het na deze euforie en het verwachte kampioenschap, in het volgende seizoen verder zal gaan met de vertrokken trainer Slot, het ‘leeggelopen’ Feyenoord, afgezakt naar de 8ste plaats en dat Ajax op zijn advies trainer Slot naar Amsterdam moet halen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 21 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervolgen mij de hele dag’
  18

  Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervol­gen mij de hele dag’

  ‘Ik ril ervan: ingestorte huizen, bebloede mensen op straat, het maakt het zó schrijend’ en ‘Dat je misschien geen mondkapje in je jaszak of tas hebt gedaan zou kunnen. Maar je maakt mij niet wijs als je in het openbaar vervoer reist en je allemaal mensen met mondkapjes ziet, dat je dan geen enkele ingeving krijgt om zelf ook je mondkapje even op te zetten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 9 februari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op verplichte verkeerscursus: ‘Het probleem zijn bestuurders die nog even inhalen met 100 km’
  58

  Reacties op verplichte verkeers­cur­sus: ‘Het probleem zijn bestuur­ders die nog even inhalen met 100 km’

  ‘Het probleem is niet de te dicht langs de weg staande bomen, maar de bestuurders die ongeacht de maximumsnelheid, met snelheden van boven de 100 in moeten halen. Dat doen ze ook als de snelheid verlaagd wordt naar 60' en ‘Fijn toch, dat de stakende chauffeurs gehandicapte 80-plussers de dupe laten zijn. Zo bereik je nog eens wat. Heel hartelijk dank. Ik denk ook namens vele anderen die hun afspraken niet konden nakomen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 9 maart verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op salderingsregeling: ‘Wie zijn de grote profiteurs hiervan? Juist, de energieleveranciers’
  78

  Reacties op salderings­re­ge­ling: ‘Wie zijn de grote profiteurs hiervan? Juist, de energiele­ve­ran­ciers’

  ‘Nu is er misschien nog overproductie in de zomer, maar als er over 10 jaar een veelvoud aan elektrische auto's aan een stekker hangt overdag, zijn we blij met wat er uit die zonnepanelen komt en daar hoeven niet alleen de energiebedrijven en de schatkist van te profiteren’ en ‘De linkerkant van de Tweede Kamer wil met een wet het Nederlandse bedrijfsleven dwingen fatsoenlijk zaken te doen in het buitenland. Prima hoor, maar laten we wat minder ambitieus beginnen met een ‘fatsoenswet’ voor de politiek’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 19 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.