Christianne van der Wal-Zeggelink, de minister voor Natuur en Stikstof.
Volledig scherm
Christianne van der Wal-Zeggelink, de minister voor Natuur en Stikstof. © ANP

Reacties op bikkelhard stikstofbeleid: ‘Een groot aantal boeren wordt de nek omgedraaid’

‘Er slimmere manieren zijn om de stikstofuitstoot te verlagen’ en ‘Donny M. lijkt wel het slachtoffer dat verkeerd is behandeld': dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 8 juni verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

44 reacties

 • Mentjox

  1 maand geleden
  Milieudeskundigen hebben gelijk als er veel stikstof is zal er andere gewassen zich ontwikkelen dat is een natuurlijk gegeven.Maar hoe erg is dat dan wel wereldwijd is het een alledaags fenomeen de natuur wijzigt permanent .Alleen in Europa bepalen de bestuurders de Europese natuur dus het natuurlijke stikstof ontstaan door het alledaagse leven in de huidige vorm zullen zij met ferme hand trachten te http://temmen.Men moet dit en dat goedschiks of kwaadschiks minder stikstof !!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Weten we niet meer dat ze zeiden dat er geen huizen mogen worden gebouwd.En zie hier wat gebeurt er nu ze gaan huizen bouwen.En de boeren ja die moeten weg stikstof,dan denk ik wat een raar gedoe!
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Frank Nijhuis niet iedere boer wordt warm van geld en niet iedere boer wilt ergens anders dan in Nederland boeren. Wat als het u aan ging? Er zijn mensen die niet alles voor geld doen (sommigen verkopen hun moeder nog). En ik vind uw commentaar m.b.t de Achterhoek, niet kunnen (zwaar genuanceerd), het zou mij niet verbazen dat u een Achterhoekse aardappel in uw keel heeft. Uit deze kritiek eens in het bijzijn van deze boeren.
 • Frank Nijhuis

  2 maanden geleden
  De boeren zouden sowieso eens stil moeten gaan staan bij hun eigen toekomst. Zij produceren veel te veel en zorgen daardoor voor onnodig veel vervuiling. Ze hebben nu de kans om te cashen (miljoenen per boerenbedrijf) en ergens anders opnieuw te beginnen. In een land dat vele malen groter is dan Nederland zonder al die regeletjes. Wat dacht je van Canada, Denemarken of zelfs Amerika? Nee dus, ze blijven liever met hun onverstaanbare taaltje in de Achterhoek plakken in een uitzichtloze situatie.
 • Pitt van den Berk

  2 maanden geleden
  Vroeger was er een tijd dat de stikstof 3 keer zo hoog was op de aarde, weelderige vegetatie en dieren die zo groot werden als huizen.