De politie was woensdagavond in Apeldoorn massaal aanwezig om demonstrerende boeren tegen te houden.
Volledig scherm
De politie was woensdagavond in Apeldoorn massaal aanwezig om demonstrerende boeren tegen te houden. © Luciano De Graaf

Reacties op boerenopstand: ‘Het stikstofverhaal voelt als zout in de wonden van de boeren’

‘Boeren: ruim je rotzooi op en ga aan het werk’ en ‘mijn grote angst is dat ons landje straks niet meer valt te besturen’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 1 juli verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

19 reacties

 • Peter Rykmans

  1 maand geleden
  @Schottelndreier. Die hele club VVD, D66, CDA, CU moet weg en plaats maken voor combinatie BBB, JA21 en PVV. Als we nieuwe peilingen mogen geloven dan ben je aardig richting meerderheid in de 1ste en 2de Kamer. Bestuur van Nederland moet over andere boeg worden gegooid waar stikstof & klimaat dossier, asielbeleid, koopkrachtcrisis, en woningnoodcrisis keihard worden aangepakt met Nederlandse bevolking op 1ste plaats. Harder optreden Brussel voor soeverein Nederland en niet alleen EU pinautomaat.
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  @Rijkmans: waar wil je naar toe met die burgeropstand? Okee, Rutte weg, maar dan heb je nog niets. Wat zou jij beter willen? Hoe zou je dat aanpakken? Wilders gaf direct zijn AOWbelofte op toen hij mocht meeregeren. En maar schelden zonder opbouwende voorstellen. Wil je Haga met z'n viruswaanzin? FvD is helemaal ontoerekenbaar, die verklaren zelf dat ze er alleen zijn voor de onrust. Daar cashen ze een mooi inkomen van. Grachtengordelaso's die een boerenpetje opzetten als dat zo uitkomt.
 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  Hoofdcommissaris Woelders adviseerde Rutte indringend het gesprek met de boeren aan te gaan om grote brokken te voorkomen. Rutte negeert zijn expertise en kiest de confrontatie door het leger in te zetten. Woelders dat wordt een paar maanden eerder met pensioen, Immers de Rutte doctrine duldt geen tegenspraak en kritiek. Aangevraagde debatten over Groningen, het toeslagenschandaal, de geroofde kinderen enz. worden door de coalitie weggestemd.
 • Peter Rykmans

  1 maand geleden
  Mijn steun hebben de boeren. Er is heel veel mis in ons mooie land en na 12 jaar Rutte zijn de problemen exponentieel verergert. Huidige regering moet zo snel mogelijk weg! Geschiedenis schrijft dat burgeropstand altijd begonnen op het boerenland en overgeslagen naar de grote steden. Het is nu niet anders..
 • Theo Boerboom

  1 maand geleden
  1.Eerst goed functionerende overheidsdiensten in jaren kapot maken, daarna met alle mislukkingen( het zijn inmiddels hééél veel) correcties niet meer kunnen sturen, maar wel daarmee argumenteren. 2.Het land in een welvarende doodlopende straat loodsen met alle ondersteuning van de overheid, en dan abrupt het roer 180° omgooien. Dat is wat in Nederland gebeurt, onafhankelijk van Corona of Oekraine. Dat is het beleid van Rutte/Kaag anno zomer 2022.