Columnist Linda Akkermans beseft dat ze meer kan bijdragen aan verminderde CO2-uitstoot, bijvoorbeeld door minder vaak pakjes te laten bezorgen.
Volledig scherm
Columnist Linda Akkermans beseft dat ze meer kan bijdragen aan verminderde CO2-uitstoot, bijvoorbeeld door minder vaak pakjes te laten bezorgen. © ANP

Reacties op CO2-budget: ‘Je eigen bijdrage in gedrag en actie moet centraal staan’

‘Als iedereen een persoonlijk CO2-budget krijgt, wie spreekt dan wie daarop aan, en hoe?’ en ‘Rutte heeft zijn gele-, groene- en bolletjestrui binnen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de brieven die verschijnen in de krant van donderdag 4 augustus. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

62 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  In 1952 waarschuwde de overheid dat alle olie is over 10 jaar op. In 1962 voorspelden wetenschappers een ijstijd in 10 jaar. In 1972 zou zure-regen in 10 jaar alle landbouwgrond verwoesten. In 1982 was de angst dat de ozonlaag over 10 jaar zou verdwijnen. In 1992 was iedereen ervan overtuigd dat de ijskappen over 10 jaar zijn gesmolten. In 2002 zouden kuststeden over 10 jaar onder water staan. In 2012, kregen we te horen dat CO² is het ergste wat er is. Maar wat we echt kregen, is hoge taks..
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Een CO²-budget voor iedereen, is niets meer dan een oorlogsverklaring aan de bevolking. Het klimaatkalifaat parallellen met religie zijn onthutsend. Bange mensen die Sodom en Gomorra afroepen over mensen die Het Klimaatwoord in twijfel trekken. Met argumenten als "je wilt toch niet dat de wereld vergaat?" en "je wilt toch niet zeggen dat het niet de verkeerde kant opgaat" word je verketterd. Niets democratisch of inclusief aan als puntje bij paaltje komt. Want klimaatwetenschap bestaat nergens.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  De waarheid is dat atmosfeer bestaat uit 78% stikstof (N), 21% zuurstof (O), 1% argon (AR), edelgassen: krypton, xenon, radon, neon, helium, ± 4% H2O(g) en 0,04% koolstofdioxide (CO²). Van die 0,04% koolstofdioxide CO² is 95% afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals vulkanen of afbraakprocessen in de natuur. Het menselijke CO²-gehalte in de lucht is dus slechts 0,0016%. Deze menselijke koolstofdioxide CO²-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken in deze klimaatopwarming!
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  In het piepkleine NL heb ja al opvallende klimaatverschillen: In Maastricht is het gemiddeld twee graden warmer dan in Groningen en dat is nog nooit, op welk gebied dan ook een probleem geweest. Maar stel je toch eens voor dat het over 100 jaar in Groningen bijna net zo warm is als nu in Maastricht! Dat akkoord is getekend door wereldvreemde politici die onhaalbare doelstellingen hebben bedacht. En dat mogen u en ik gaan betalen. Dit is de meest gestoorde en prijzige tulpenmanie ooit in NL....
 • AD Redacteur

  2 maanden geleden
  Op deze pagina mag je zoals je gewend bent reacties achterlaten, maar vanwege de zomerperiode modereren wij iets minder vaak. Reacties achtergelaten na 22:00 worden de volgende dag na 14:30 bekeken. Bedankt voor je geduld!
 1. Reacties op bedreigen ambtenaren: ‘LTO Nederland zou dit soort acties publiekelijk moeten veroordelen’
  24

  Reacties op bedreigen ambtenaren: ‘LTO Nederland zou dit soort acties publieke­lijk moeten veroorde­len’

  ‘Ambtenaren die die verboden en op zijn kop hangende vlaggen moeten weghalen met de dood bedreigen gaat alle perken te buiten’ en ‘Bestaand beleid leidt tot nog meer hitte in de stad’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 21 juli verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.