Margaritis Schinas, EU-commissaris voor Migratie.
Volledig scherm
Margaritis Schinas, EU-commissaris voor Migratie. © Frank Jansen

Reacties op EU-commissaris over migratie: ‘Wat is het toch fijn als je zomaar iets mag roepen’

‘Nee, wij moeten netjes onze mond houden en wachten totdat de groep tegenstanders van een verenigd Europa en open grenzen zo groot wordt dat men op ideeën komt zoals deze week in Duitsland’ en ‘Lieve Marjan Berk, (zo mag ik u toch wel noemen?), na al die lieve, bemoedigende, opbeurende, vrolijke, enthousiaste, herkenbare columns van u, zal ik uw verhalen gaan missen. Héél erg missen zelfs’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieus van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 9 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

12 reacties

 • John Houben

  2 maanden geleden
  Wij hebben er in Nederland nog nooit zo slecht voorgestaan sinds toetreding tot de E.U. Doorgaan op de ingeslagen weg betekent dat we ten onder gaan aan ons eigen succes. Dat geldt overigens voor alle E.U. landen uit Noord West Europa. Het nationalisme zal dan ook sterk de kop op gaan steken waardoor de landen die alleen maar betalen en daardoor dreigen ten onder te gaan, uiteindelijk, uit overlevingsdrang gezamenlijk voor een exit zullen kiezen.
 • johnannes Schot

  2 maanden geleden
  A. Kruit Helenaal waar bravo
 • A. Kruit-van heumen

  2 maanden geleden
  Weg uit de EU! Onze eigen munt terug. Die bodemloze put in Brussel dempen. NIET gekozen personen die de dienst uitmaken voor heel Europa. Lekker op het pluche zitten met prima salarissen en vele andere kostenvergoedingen. Die ons een oorlog in rommelen en energie/armoede/ overbevolking cadeau geven. Grenzen zelf beheren. Eigen koers varen. Handel drijven heeft Nederland altijd als de beste gedaan. NEXIT! Waar is onze welvaart gebleven sinds die EU de Euro door onze strot heeft geduwd.
 • A Van Iersel

  2 maanden geleden
  Zo moge blijken dat de EU is gebouwd op roze wolken en men promoot het geloven in sprookjes. Di3 man gelooft echt wat hij zegt. Laten we snel ophouden met dit circus en kiezen voor een afgeschaald model in de vorm van de voormalige Benelux, Duitsland en Scandinavië....Ik hoop dat Zweden het voorzitterschap voert in de geest van de nieuwe regering. Die heeft een duidelijke opdracht van de bevolking. Minder migratie, minder groene dromen en versnelde uitrol kernenergie.
 • J. Berg

  2 maanden geleden
  Ik kan niet wachten op de volgende verkiezingen. :-).
 1. Reacties op salderingsregeling: ‘Wie zijn de grote profiteurs hiervan? Juist, de energieleveranciers’
  78

  Reacties op salderings­re­ge­ling: ‘Wie zijn de grote profiteurs hiervan? Juist, de energiele­ve­ran­ciers’

  ‘Nu is er misschien nog overproductie in de zomer, maar als er over 10 jaar een veelvoud aan elektrische auto's aan een stekker hangt overdag, zijn we blij met wat er uit die zonnepanelen komt en daar hoeven niet alleen de energiebedrijven en de schatkist van te profiteren’ en ‘De linkerkant van de Tweede Kamer wil met een wet het Nederlandse bedrijfsleven dwingen fatsoenlijk zaken te doen in het buitenland. Prima hoor, maar laten we wat minder ambitieus beginnen met een ‘fatsoenswet’ voor de politiek’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 19 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren
  13

  Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren

  ‘Een statistische studie in de VS vond dat de armsten daar een bijna vijftien jaar kortere levensverwachting hebben dan de rijksten- een gigantisch verschil, en de inkomenskloof tussen Qatari en die immigranten zal hetzelfde zijn’ en ‘Te veel mensen en vee op een klein oppervlakte geven al problemen en daar zou de wolf dan nog tussen moeten passen?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 18 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op jonge asielzoekers: ‘Je vraagt je af hoe het kan dat ze zo'n zes grenzen passeren’
  85

  Reacties op jonge asielzoe­kers: ‘Je vraagt je af hoe het kan dat ze zo'n zes grenzen passeren’

  ‘Tanno Klijn van Voogdij-instelling Nidos begrijpt niet waarom gemeenten niet helpen. Heeft hij onder een steen geleefd of wil hij de problemen van de bevolking niet onder ogen zien?’ en ‘Wat een trieste vertoning, die zogenaamde topwedstrijd tussen Ajax en PSV’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 8 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op akkoord VVD-fractie: ‘We wisten al dat Rutte alles doet om in het pluche te blijven’
  31

  Reacties op akkoord VVD-frac­tie: ‘We wisten al dat Rutte alles doet om in het pluche te blijven’

  ‘De baas komt even praten en ja hoor, de VVD-fractie gaat toch akkoord met de asielwet’ en ‘Als we werkelijk van de rokende mens af willen, zullen we het letterlijk bij de wortel moeten aanpakken, de tabaksboeren dus’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 10 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.