Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen. © ANP

Reacties op kritiek Brussel: ‘Het zogenaamde braafste jongetje van de klas wordt op de vingers getikt’

‘Mij is volstrekt ondui­delijk waarom er nog mensen zijn die op de VVD stemmen’ en ‘de Europese Commissie legt de vinger op de zere plek van Nederland’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 25 mei verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

21 reacties

 • Marcel Visser

  1 maand geleden
  @peter kosterman, mij is volstrekt onduidelijk waarom je niet op de VVD moet stemmen. Iedere beslissing heeft een meerderheid nodig. Die komt van andere partijen. Mij is volstrekt onduidelijk wie het altenatief is voor Rutte of de VVD. Het elkaar afzeuren is een hoofd thema van de oppositie. Geen enkel voorstel constructief van wie dan ook de laatste 10 jaar. Neem Wilders. Niks maar dan ook helemaal niks en wel 17 zetels. Ik zeg u: ben blij met Rutte en de VVD.
 • Claire Swaving

  1 maand geleden
  Brussel draagt zelf bij aan de scheefgegroeide huizenmarkt. Nederland moet van Brussel jaarlijks duizenden mensen opvangen en een huis bieden, terwijl er te weinig huizen zijn en het ook niet lukt om voldoende huizen te bouwen. Lekker makkelijk dan om met het vingertje te wijzen.
 • Jeroen Velzen

  1 maand geleden
  Lachen dat mensen schrijven dat PvdA kopje onder gaat door samenwerking met Groenlinks. Als lid PvdA juich ik het toe meer samenwerking. Mensen die kritiek hebben zijn zelf uiteraard niet lid en als ik kijk naar leden aantallen PvdA en GroenLinks en de daadwerkelijke actieve leden dan denk ik eerder dat PvdA als grootste ledenpartij GroenLinks opslokt hoor. Voor de rest deze samenwerking werkt voortreffelijk als je in de praktijk toch al jarenlang hetzelfde stemt.
 • A. Volmer

  1 maand geleden
  Als Brussel het een keertje niet eens is met het Nederlandse beleid dan kan dat alleen maar positief zijn.
 • Ernst-Jan Schoute

  1 maand geleden
  Toch wel frappant dat de EU kritiek heeft op Nederland. Als wij niet zo gek zouden zijn ieder jaar weer een vrachtlading geld aan de EU te geven en er ook nog via een omweg (waardeloos monetair beleid van de ECB) veel geld van ons naar o.a. de Zuid-europese landen stroomt, zouden we hier heel wat geld overhouden. De EEG van 40 jaar geleden hadden we veel profijt van maar de EU zoals die nu is, is een drama. En dan zijn er ook nog van die partijen die denken dat nog meer EU het beter gaat maken.