Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Reacties op lerarentekort: ‘Gooi overbodige regels en verslaglegging overboord’

‘Onderwijzers horen geen directeur te worden’ en ‘Het is een teken van zwakte als je dieren gaat inzetten om je doel te bereiken’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van maandag 4 juli verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

32 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  @Van Hoek met jou eens snapt het ook niet!
 • G. Schoonewille

  1 maand geleden
  Waarom worden startende leerkrachten via payrol en e.d. te werkgesteld? Waarom worden startende leerkrachten met tijdelijke contracten geconfronteerd? Waarom worden startende leerkrachten op het eind van het schooljaar in onderzekerheid gehouden terwijl het afgelopen schooljaar gretig gebruik is gemaakt van de arbeidsethos om maar werk te houden.
 • Aad van Loenen

  1 maand geleden
  ONDERWIJS IS GEEN PARTTIMEBAAN Het leraren tekort is in een keer opgelost als parttimers fulltime gaan werken. Heel veel problemen worden dan tegelijkertijd opgelost ....niet in de laatste plaats voor de kinderen ! Want je zal als basisschool leerling maar 2 of 3 verschillende juffen hebben. Hoezo gedragsgestoorde leerlingen. Maar ook voor de leerkrachten ..zij worden weer baas in eigen klas met veel minder overlegmomenten! Voorwaarde is dan wel gratis kinderopvang dicht bij werkplek.
 • Mb Van Hoek

  1 maand geleden
  God geklaagd dat we tbs figuren , wachtgeld,moeten geven . Opsluiten op water en brood klaar en besteed het geld voor de zorg
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  Door de regeltjes, die opgesteld zijn door ambtenaren, zie je door de bomen het bos niet meer. Maar je mag geen kritiek leveren op deze ambtenaren maar het lijkt mij duidelijk dat daar het probleem ligt. Leraren en leraressen doen dat niet. Het valt mij (al jaren) op dat overal waar een ambtenaar zich mee bemoeit, wordt het een bende. Ik durf dit gerust te zeggen, er zitten ook goede tussen maar de bewijzen stapelen zich alleen maar op.
 1. TERUGLEZEN | Kabinet houdt vast aan bemiddelaar Remkes, einde aan diverse protesten door hele land
  Play

  TERUGLEZEN | Kabinet houdt vast aan bemidde­laar Remkes, einde aan diverse protesten door hele land

  De familie van Jouke (16) gaat vandaag aangifte doen tegen de agent die op hem schoot tijdens het boerenprotest dinsdagavond bij Heerenveen. De agent zit inmiddels ziek thuis en is zwaar aangeslagen, laat de politie weten. Inmiddels hebben boeren vanochtend op verschillende plekken geprotesteerd, onder meer bij het distributiecentrum van de Jumbo in Woerden. Daar geldt nu een noodverordening. Volg hier het laatste nieuws over de boerenprotesten in ons liveblog.