Amateurclubs vrezen voortbestaan als gevolg van hoge energienota.
Volledig scherm
Amateurclubs vrezen voortbestaan als gevolg van hoge energienota. © Carlo ter Ellen

Reacties op nood sportclubs: ‘Er is 6 miljoen beschikbaar en daar moeten ze het mee doen’

‘Uiteraard is aandacht voor het slavernijverleden belangrijk. Maar gaat het verleden boven het heden?’ en ‘Ik kan mij volledig vinden in de column van Sjoerd Mossou over de uitzending waarin Joep Schreuder (en Chris Woerts) op beschamende wijze volledig afgezeken werden door Marcel van Roosmalen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 7 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

21 reacties

 • Frits vanDijk

  2 maanden geleden
  Als onze regering de gedupeerde Groningers snel en royaal had geholpen, zaten we nu niet in de kou. Dan had, met het voortzetten van die hulp, de gaswinning voortgezet kunnen worden.
 • H Peters

  2 maanden geleden
  @Jolanda Stok over die 200 miljoen heb ik al lang en breed mijn mening gegeven en voor de herhaling, ik ben daar helemaal op tegen en als men het doordrijft dan ook naar de hele koloniale geschiedenis kijken (NL wordt nog rijk). Overigens kan sporten ook zonder sportclubs; heb het net nog gedaan. Leden kunnen gemakkelijk meer betrokkenheid tonen en van alles op poten te zetten voor hun club en de financiën. Ik zocht ooit een sponsor voor mijn handbalclub, waarvoor ik leefde (!). Bestaat dat nog?
 • Jolanda Stok

  2 maanden geleden
  H Peters moeten wij dan betalen voor iets waar de nazaten van de slaven ook niets van mee gekregen hebben, en dan nog 200 miljoen kom op zeg. Wat gaan ze doen met die 200 miljoen, beter aan de sportclubs geven zodat die de gasrekening kunnen betalen en de mensen gezond kunnen houden doordat ze kunnen sporten. Nee wij laten de Nederlanders liever naar de voedselbank gaan dan er geld aan verspillen, wat deze regering heeft laten zien en die 2 ervoor, is waardeloos.
 • H Peters

  2 maanden geleden
  Sportclubs moeten zelfbedruipend zijn, net als zoveel meer dingen. Leden betalen contributie en als dat niet genoeg is zijn er vele acties denkbaar om geld op te halen zodat iedereen 'zijn' sport kan bedrijven. Daar hoeft een belastingbetaler toch niet voor te zorgen? Het is als een (klein) bedrijf en als er meer uitgaat dan erin komt, dan houdt het gewoon op. Permanent leunen op de overheid (= belastingbetaler) moet ophouden. Veel sportclubs houden wel het hoofd boven water (actieve leden).
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @M. Ronald Markant dat zit helaas anders in elkaar dat dat u schetst.
 1. Reacties op WK: ‘Ik zeg: We zijn er weer bij en dat is prima. Viva Hollandia!’
  46

  Reacties op WK: ‘Ik zeg: We zijn er weer bij en dat is prima. Viva Hollandia!’

  ‘Maandag doken beelden op van mensen in shirts van Belgïe en Argentinië. Het waren echter geen fans maar door de organisatie ingehuurde arbeidsmigranten uit Nepal en India’ en ‘Met name de VVD, die kiezers verraad door verkiezingsprogramma en hun liberale principes te verloochenen, jaagt kiezers naar (extreem)rechts’: dit zijn enkele van de reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 16 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl
 2. Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren
  13

  Reacties op Qatar: ‘Als die arme sloebers boven de 40 graden zwoegen, is die sterfte wel te verklaren

  ‘Een statistische studie in de VS vond dat de armsten daar een bijna vijftien jaar kortere levensverwachting hebben dan de rijksten- een gigantisch verschil, en de inkomenskloof tussen Qatari en die immigranten zal hetzelfde zijn’ en ‘Te veel mensen en vee op een klein oppervlakte geven al problemen en daar zou de wolf dan nog tussen moeten passen?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 18 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op Mauritshuis: ‘Als ik directeur was zou ik ze tot de laatste euro aanklagen’
  20

  Reacties op Maurits­huis: ‘Als ik directeur was zou ik ze tot de laatste euro aanklagen’

  ‘Helaas vrees ik dat in de Nederlandse tijdgeest ze het goede gesprek aangaan en door met hen in verbinding te zijn verdere acties voorkomen’ en ‘Ik hoop dat JA21 met mevrouw Pouw-Verwey in de Tweede Kamer een lans wil breken met haar idee om bejaardenhuizen terug te krijgen’: dit zijn enkele reactie van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 29 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.