Premier Rutte na afloop van het overleg met genodigden in het Catshuis.
Volledig scherm
Premier Rutte na afloop van het overleg met genodigden in het Catshuis. © ANP

Reacties op op excuses slavernij: ‘Slechts een kleine elite van reders en financiers plukten de vruchten’

‘Je mag toch verwachten dat het aanbieden van excuses voor het slavernijverleden van Nederland in de ministerraad met de nodige zorgvuldigheid is behandeld’ en ‘Persoonlijk denk ik dat het nog niet doordringt tot Andries Noppert wat hij werkelijk is’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 10 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

16 reacties

 • J. During

  2 maanden geleden
  Gaat met nu ook excuses vragen aan de degenen die hun voorouders verslaafden en vervolgens verkochten? Zal wel niet.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  @R Jansen: Ik ook!
 • gerard Louwes

  2 maanden geleden
  excuses ?! voor de franse revolutie(1789-1799)met de strijdkreet.. vrijheid,gelijkheid en broederschap wat het einde betekende van de standen samenleving, en de autocratische regimes in vele landen..de start van het socialisme en feminisme, maar vooral de afschaffing van de slavernij ,omdat voor deze revolutie 90% van de wereld burgers tot de horigen (lijfeigenen)of slaven waren veroordeeld.
 • Paul Slinger

  2 maanden geleden
  uiteindelijk gaat het over geld,de zg nabestaanden van 150 jaar geleden slaven willen geld daar draait het om, ook Indonesie was slavenarbeid heel normaal maar ik heb nog geen Indonesische nabestaanden gehoord over excuus Oke Nederland gaat excuus aanbieden, en dan? wat gebeurd er verder? zijn de nabestaanden daar blij mee? veranderd er dan wat? nee niks alles blijft hetzelde dan komen de claims want dat is het doel.
 • Jose Monteiro

  2 maanden geleden
  Wat heb je nou aan een gefrabiceerde en ongemeende excuses? Wat mij mateloos irriteert is het meten met twee maten. Alle pijnen zijn gelijkwaardig, waarom wordt er gedaan of de ene geleden pijn in het verleden erger is dan de andere en waarom wordt voor enkele wel excuses gemaakt n zelfs herdacht en de andere niet? Als het niet jouw pijn is vind je een excuses overbodig, wat ben jij dan voor een mens?
 1. Reacties op verwijderen visreclame: ‘Met een visstick in een bushokje is echt niet zoveel mis’
  19

  Reacties op verwijde­ren visreclame: ‘Met een visstick in een bushokje is echt niet zoveel mis’

  ‘Wat een genot als ál die reclames uit de straten en de bushokjes zouden verdwijnen’ en ‘In haar column van afgelopen maandag zegt Linda Akkermans niet aan goede voornemens te doen. Waaronder Dry January. Haar goed recht overigens. Maar neem mensen die daar aan mee willen doen wel serieus’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 6 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op rellen Marokko-België: ‘Nu verdwijnt die prachtige overwinning naar de achtergrond’
  28

  Reacties op rellen Marokko-Bel­gië: ‘Nu verdwijnt die prachtige overwin­ning naar de achter­grond’

  ‘Je kon er natuurlijk op wachten dat er na de winst van Marokko rellen en vernielingen zouden paatsvinden’ en ‘De juichverhalen over Saxenda zullen voor velen uitmonden in de zoveelste teleurstelling in hun eeuwige strijd tegen overgewicht en de daarbij horende vooroordelen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 29 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op wraking rechtbank door Willem Engel: ‘Alle media besteden veel te veel aandacht aan hem’
  42

  Reacties op wraking rechtbank door Willem Engel: ‘Alle media besteden veel te veel aandacht aan hem’

  ‘Doodzwijgen hoeft niet, maar drie regeltjes besteden aan Willem Engel was genoeg geweest’ en ‘Een land dat zijn eigen historie niet kent, zijn cultuur niet kent, wat voor land is dat?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 13 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op vuurwerk: ‘Het beestje kroop jankend over de vloer en probeerde zich te verstoppen’
  111

  Reacties op vuurwerk: ‘Het beestje kroop jankend over de vloer en probeerde zich te verstoppen’

  ‘En dan de vluchtelingen uit oorlogsgebieden, het kleine meisje dat huilend onder de tafel kruipt. Nee, we zijn een egoïstisch volkje geworden zonder duidelijk leiderschap’ en ‘De saamhorigheid tussen buren, met elkaar even de alledaagse zorgen de lucht in schieten, volwassen mannen die met veilige vuurwerkbrillen weer even 15 jaar zijn. Geweldig. Vuurwerk minnend Nederland, bedankt dat jullie het jaar zo hebben afgesloten én ingeluid. Ik heb ervan genoten': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 3 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op uitspraak MH17: ‘Daders gaan lachend achter hun wodka verder met het leven’
  22

  Reacties op uitspraak MH17: ‘Daders gaan lachend achter hun wodka verder met het leven’

  ‘Mooie uitspraak, die levenslange gevangenisstraffen’ en ‘Over Louis van Gaal wordt een hoop gezegd en iedereen heeft wel een mening. Maar wat ik steeds hoor is de eerlijkheid waarmee hij zijn spelers en anderen tegemoet treedt': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 19 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.