Eric van der Burg, staatssecretaris Asiel en Migratie.
Volledig scherm
Eric van der Burg, staatssecretaris Asiel en Migratie. © ANP

Reacties op opvang asielzoekers: ‘Waar is dit rijke land gebleven met oplossingen?’

‘Plaatsvervangende schaamte heb ik om in dit land te wonen’ en ‘het wordt hoog tijd dat er daden komen’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 14 mei verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

69 reacties

 • Ilonca Franke

  1 maand geleden
  Als er geen plaats is voor asielzoekers, is Nederland gewoon vol. Het overgrote deel van de mensen die naar hier komen, heeft geen recht op verblijf. Het is dus beter om snel, direct bij binnenkomst te beoordelen of er recht is op verblijf. Zo niet, dan direct terug naar land van herkomst. Zo blijft er voor het kleine deel dat wel recht heeft op verblijf voldoende ruimte over. Daarbij komt dat er gewoon teveel mensen zijn op deze aarde. Met name in Afrika groeit de bevolking explosief.
 • Peter de Jong

  1 maand geleden
  Van de 220.000 mensen die hier ieder jaar (!) worden binnengelaten zijn 10% echte asielzoekers die vluchten voor geweld. De rest zijn immigranten die overal ter wereld kunnen leven, maar voor NL hebben gekozen omdat de gebraden hanen van de verzorgingsstaat hier je mond in vliegen. Geef ze eens ongelijk! De NL burger draait op voor de schade, want een aanwinst voor de samenleving zijn die ongenode gasten zelden. Ieder normaal mens heeft een slot op zijn deur. Waarom NL niet?
 • J. During

  1 maand geleden
  Zolang de asielprocedure in zijn huidige vorm wordt uitgevoerd zullen er mensen uit arme landen naar Europa en Nederland blijven komen om proberen hier asiel te krijgen. Dit omdat in die landen de bevolking nog steeds veel harder groeit dan hun economie (welvaart is bruto nationaal product gedeeld door inwonertal). En een groeiende economie betekent een zwaardere wissel op natuur en klimaat, of je dan daar weer zo blij mee moet zijn. De bevolkingsexplosie dempen is de enige juiste oplossing!
 • Sander van der Graaf

  1 maand geleden
  Ik heb eigenlijk maar 1 vraag , gaan al deze mensen ook nog een keer terug zodat het hier weer rustiger wordt ?? Of mag je dat niet vragen ??
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Ik kom niets tekort hoor, veelal door mijn eigen bezuinigingen en aankoopbeleid, maar misschien moeten we inmiddels toch eens af van het uitgekauwde begrip dat NL een 'rijk' land is?