Voor het tijdelijk opschorten van gezinshereniging is geen wettelijke basis, zo oordeelde de voorzieningenrechter.
Volledig scherm
Voor het tijdelijk opschorten van gezinshereniging is geen wettelijke basis, zo oordeelde de voorzieningenrechter. © ANP

Reacties op uitspraak rechter asiel: ‘Hoe vaak moeten rechters de overheid nog terechtwijzen?’

‘Dit is overigens niet het eerste dossier waarbij een rechter oordeelt dat er geen wettelijke basis is voor voorgenomen wetgeving. Diverse ministeries zijn teruggefloten, inzake milieu, bouwen, stikstof en meer’ en ‘moslimorganisaties draaien de zaken om. Men maakt misbruik van de te tolerante Nederlandse samenleving en wetgeving': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 8 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

40 reacties

 • Hendrik Vosbergen

  1 dag geleden
  Het probleem in Nederland is dat onze rechters niet de interesses van de belastingbetalende burger die hun salaris betaald vertegenwoordigd maar blijkbaar die van andere groepen. Pas als we dit oplossen, en rechters verantwoordelijk houden voor hun uitspraken komt er verandering. Snap ook niet dat hier niet meer tegen gedemonstreerd word. Het feit dat onze overheid vervolgens vind dat iedere asielzoeker onze levensstandaard moet hebben zorgt er voor dat we steeds verder achter raken.
 • Dick Heuft

  2 maanden geleden
  Zolang D66 bepaalde zaken niet welgevallig vind en hun rechters de rollen weer omkeren
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Zeker @de Vaan, wat een goed plan van u! Ik hoop dat ze dit in Den Haag ook even lezen.
 • de Vaan

  2 maanden geleden
  Ik denk dat het immigratieprobleem zich vanzelf oplost als iedereen hier vrij mag komen maar wel gelijk verplicht aan het werk wordt gezet (een overvloed aan jonge mannen, hard nodig nu er te weinig arbeiders zijn) en wanneer de opvang sober zou zijn met dezelfde rechten en plichten als de eigen burgers (dus niets gratis en achteraan in de rij aansluiten voor een huis). Pas gezinshereniging als je een huis hebt en je je familie zelf kunt onderhouden. Klinkt minder aantrekkelijk toch?
 • de Vaan

  2 maanden geleden
  Er wordt gesteld: statushouders krijgen een huis want ze hebben dezelfde rechten en plichten als Nederlandse burgers. O ja? Zij krijgen méér rechten dan de eigen inwoners: voorrang op een huis, huisinrichting, gratis gezondheidszorg, bijstand (waar velen blijkbaar graag in blijven zitten), overal hulp voor etc. Plichten? Ze hebben bij binnenkomst nog nooit iets voor ons land gedaan en de meeste burgers hier hebben jarenlang hard gewerkt voor dit "gave" land. Gaaf ja, maar niet voor ons!
 1. Reacties op slavernij-excuus: ‘Waarom is er zo’n discussie over het moment voor excuses?’
  49

  Reacties op slavernij-ex­cuus: ‘Waarom is er zo’n discussie over het moment voor excuses?’

  ‘Ik ben een gewone burger van dit land en vraag mij in alle oprechtheid af waarom slavernij excuses gepaard zouden moeten gaan met miljarden euro’s?’en ‘ Ik denk dat we teveel in het lesprogramma willen stoppen. Naast lezen, rekenen, taal en wereldoriëntatie moet er ook worden gewerkt aan woke-onderwerpen als genderidentiteit, het slavernijverleden en dergelijke’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 15 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op steeds meer zzp’ers: ‘Zij kunnen werken wanneer zij willen en verdienen meer dan jij en ik’
  31

  Reacties op steeds meer zzp’ers: ‘Zij kunnen werken wanneer zij willen en verdienen meer dan jij en ik’

  ‘Om mij heen zie ik collega’s hun vaste baan opzeggen om zich vervolgens als zzp’er te laten inhuren voor een hoger salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Sommigen kunnen zelfs interne opleidingen volgen binnen het bedrijf waar ze werken. Dat is bizar’ en ‘ Pas in de laatste kilometer besliste Roest de rit in zijn voordeel. En dan te bedenken dat er al jaren wordt gesteggeld over het al dan niet afschaffen van de tien kilometer’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 10 januari verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 3. Reacties op grote vervuilers: ‘Kan de opwarmende wereld nog wel sprookjesreclames verdragen?’
  14

  Reacties op grote vervuilers: ‘Kan de opwarmende wereld nog wel sprookjes­re­cla­mes verdragen?’

  ‘Maak waarschuwingen bij vliegvakanties of dikke auto's als: dit product draagt onevenredig veel bij aan de opwarming van de aarde. We waarschuwen op tabaksproducten toch ook?’ en ‘Het baart mij grote zorgen dat veel partijen de nieuwe pensioenwet er door willen drukken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 3 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 1. Reacties op EU-commissaris over migratie: ‘Wat is het toch fijn als je zomaar iets mag roepen’
  12

  Reacties op EU-commissa­ris over migratie: ‘Wat is het toch fijn als je zomaar iets mag roepen’

  ‘Nee, wij moeten netjes onze mond houden en wachten totdat de groep tegenstanders van een verenigd Europa en open grenzen zo groot wordt dat men op ideeën komt zoals deze week in Duitsland’ en ‘Lieve Marjan Berk, (zo mag ik u toch wel noemen?), na al die lieve, bemoedigende, opbeurende, vrolijke, enthousiaste, herkenbare columns van u, zal ik uw verhalen gaan missen. Héél erg missen zelfs’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieus van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 9 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op jonge asielzoekers: ‘Je vraagt je af hoe het kan dat ze zo'n zes grenzen passeren’
  85

  Reacties op jonge asielzoe­kers: ‘Je vraagt je af hoe het kan dat ze zo'n zes grenzen passeren’

  ‘Tanno Klijn van Voogdij-instelling Nidos begrijpt niet waarom gemeenten niet helpen. Heeft hij onder een steen geleefd of wil hij de problemen van de bevolking niet onder ogen zien?’ en ‘Wat een trieste vertoning, die zogenaamde topwedstrijd tussen Ajax en PSV’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 8 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.