Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Reacties op zonnepanelen: ‘Ik zou een paar jongens en meiden van de TU Delft of Eindhoven bellen’

‘De te veel geproduceerde stroom kun je ook opslaan in een elektra boiler’ en ‘Een warmtepomp gaat voor velen een erg dure grap worden’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 18 mei verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

25 reacties

 • Hendrik de Groot

  1 maand geleden
  Vraagje aan Kor van der Heiden: waar zijn die infraroodpanelen te koop?
 • C.J. Wilbrink-Looye

  1 maand geleden
  En hoe moet je zonnepanelen en een warmtepomp aanschaffen als je geen spaarrekening van duizenden euro's hebt, maar enkele honderden euro's? Simpelweg omdat je salaris dat niet toelaat?
 • AJ Hagers

  1 maand geleden
  duidelijk dat burgers geen benul hebben en niet naar de mening moet worden gevraagd. Vooralsnog zou men beter de wasmachine/droger/vaatwasser programmeren voor de overbelaste uurtjes.
 • DMaggio

  1 maand geleden
  Misschien een rare opmerking, maar ik denk dat het vóór 2026 storm gaat lopen op de nieuwste, zuinige hr ketels. Als je daarnaast ook nog zonnepalen hebt, je huis een beetje isoleert en een paar ir panelen koopt, dan kom je mijns inziens ook een heel eind.
 • M.D. Struik

  1 maand geleden
  Waterstof via onze gasleiding? Gasleiding is daar vaak niet geschikt voor. Waterstof is een kleinere molekuul dan die van ons gas. En ontsnapt waterstof is ongeveer 11 x zo schadelijk als broeikasgas dan CO2... Wel vind ik dat het het energieopwekkend potentieel van de zonnepanelen moeten benutten voor het maken van waterstof. Beter een inefficiënt productie proces dan omvormers die zonlicht negeren.