De Armeense kinderen Lili en Howick
Volledig scherm
De Armeense kinderen Lili en Howick © ANP

'Stort geld op Armina's rekening, dan kan zij daar een huis kopen'

Brief van de dagNa de zoveelste reactie op het bericht dat Lili en Howick worden teruggestuurd naar hun moeder, moet ik écht reageren. Ik ben woest op al die 'hulpverleners' en 'deskundigen' die ageren tegen de beslissing om deze kinderen uit te zetten. 

Quote

Onze wetten zijn er niet om ze alleen toe te passen als het uitkomt

M. Marinus, oud-medewerker IND

Ja, natuurlijk is het zielig dat zij het in Armenië niet net zo goed hebben als in Nederland. Maar er zijn in Armenië heel veel kinderen die het moeten doen met wat er is.

Ja, natuurlijk is het vervelend dat ze de taal en gewoonten niet kennen, maar voor hun moeder Armina geldt dat wel. Wie kan hen die kennis nu beter bijbrengen dan zij?

Als de kinderen in Nederland blijven, moeten zij hun moeder missen. Dus doet zij na verloop van tijd een verzoek om gezinshereniging en dan is de cirkel weer rond.

In de veertig jaar dat ik bij de IND heb gewerkt, heb ik veel zaken als deze voorbij zien komen. Steeds weer wordt beweerd dat de overheid dit soort schrijnende zaken veroorzaakt. Nee, beste mensen, dat zijn deze asiel/gelukszoekers zélf.

Zij komen met jonge kinderen naar Nederland of laten die hier geboren worden, zij blijven maar procederen (niet omdat het moet, maar omdat het kan), zij roepen de hulp in van asieladvocaten, journalisten en stemmen zoekende Kamerleden, die allen maar wat graag hun moment of fame willen hebben.

Onze wetten zijn er niet om ze alleen toe te passen als het uitkomt. Het hoogste rechtsorgaan, de Raad van State, heeft het laatste woord gehad en nú is het klaar. Terug naar hun moeder Armina.

Welwillende Nederlanders kunnen geld storten op haar rekening en zij kan daar een huis en huisraad kopen. Geen kindertehuis nodig dus.

M. Marinus uit Rijswijk

Lili en Howick moeten op 8 september het land verlaten. Bekijk hieronder hun reactie bij Laat op 1: