Volledig scherm
Laura Dekker na aankomst op St. Maarten. © afp

Aankomst Laura Dekker is wereldnieuws

De aankomst van Laura Dekker op Sint Maarten is wereldnieuws. Buitenlandse media schrijven uitvoerig over de 16-jarige, ook wel bekend als het zeilmeisje.

Volledig scherm
© afp

Ze kreeg ruim driehonderd verzoeken voor een interview. Niet alleen haar reis, maar vooral ook haar gevecht met de Raad voor de Kinderbescherming wordt uitvoerig beschreven.

Nachtmerries
Zo meldt de BBC dat Laura niet wordt achtervolgd door nachtmerries over piraten en koraalriffen, maar over haar ervaringen met de Nederlandse autoriteiten. CNN noemt haar reis historisch en controversieel. Ook de Duitse krant Bild schrijft dat Laura gewonnen heeft van golven, wind en deining. 'En van iedereen die niet in haar wilde geloven.'

Onderweg stoppen
De Australische krant Herald Sun benadrukt dat Laura onderweg verschillende malen stopte, terwijl de Australische Jessica Watson in een keer door zeilde. Het was haar record van jongste solozeiler rond de wereld dat Laura Dekker verbrak.

Nieuw-Zeelands staatsburger
In de Nieuws-Zeelandse kranten wordt stilgestaan bij de vlag in de mast van Laura's zeilboot: niet de Nederlandse driekleur, maar het zuiderkruis van de Nieuw-Zeelandse vlag. Laura is geboren voor de kust van Nieuw-Zeeland, is daarom ook Nieuw-Zeelands staatsburger en heeft aangekondigd daar naartoe te willen verhuizen.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen