Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Al die lege winkelstraten: hoe komt dat?

Kijk om je heen en je ziet lege winkelpanden. Of met folie dichtgeplakte etalages die een levendig interieur suggereren. Ook Waddinxveen - leegstand 26 procent - worstelt ermee. Ligt dat aan internetshoppen? Welnee. Dus wat is er dan aan de hand?

Op 4 oktober 2012 stijgt, naarmate de dag vordert, de spanning in het gemeentehuis van Waddinxveen. Er broeit iets in de bestuurlijke vleugel, merken de ambtenaren. Burgemeester en wethouders zijn al uren in gesprek met mensen van projectontwikkelaar ASR, financieel specialisten lopen de vergaderzaal in en uit, secretaresses maken kopietjes, er worden broodjes en drankjes bezorgd, af en toe wordt op de gang koortsachtig getelefoneerd.

  1. Politie na kritiek op opsluiten 16-jarige: ‘Alles gedaan om meisje thuis te krijgen’
    poll

    Politie na kritiek op opsluiten 16-jarige: ‘Alles gedaan om meisje thuis te krijgen’

    De Utrechtse politie zegt alles in het werk gesteld te hebben om het 16-jarige meisje dat zaterdag met een vals identiteitsbewijs een café probeerde binnen te komen, thuis te krijgen. Omdat dat niet lukte, zat ze aan aantal uren in de cel. ,,Wettelijk was dat correct, maar we hebben in dit geval ook ons boerenverstand gebruikt om haar veiligheid te garanderen’’, zegt politiewoordvoerder Hilde Bakker.