Volledig scherm
© ANP

ANWB: Nederlandse toerist vaak gevaarlijk op reis

Nederlanders nemen op reis behoorlijk wat onnodige risico's. Zo bezoeken ze gevaarlijke landen, nemen ze verboden souvenirs mee, of halen ze niet alle aanbevolen vaccinaties. In totaal neemt ongeveer een kwart van de vakantiegangers risico's in het buitenland, meldt dagblad Metro op basis van onderzoek van de ANWB Reisverzekering.

Volgens Annelies Tichelaar van de ANWB is onwetendheid de belangrijkste bron van risicogedrag. "Als je drugs of wapens meeneemt dan zal iedereen begrijpen dat het niet mag. Maar ook dingen die onschuldig lijken, zoals nep merkkleding, kunnen verboden zijn."

Blijft het bij illegale souvenirs nog bij een boete, de gevolgen van onverzekerd op reis gaan of het vergeten van aanbevolen vaccinaties zijn een stuk groter. " Zorg dus dat je van te voren goed op de hoogte bent van de regels en wat je precies nodig hebt als je op reis gaat'', zegt Tichelaar.


  1. Australië woest op Turkse president Erdogan na ‘doodskist’-bedreiging
    Aanslagen Nieuw-Zeeland

    Australië woest op Turkse president Erdogan na ‘doodskist’-bedreiging

    De Australische premier Scott Morrison heeft de uitspraken van de Turkse president Erdogan na de aanslag in Nieuw-Zeeland scherp veroordeeld. Erdogan zei op een verkiezingsbijeenkomst dat de aanslagen van de Australiër Brenton Tarrant een aanval waren op Turkije en hemzelf. Hij waarschuwde dat anti-moslim-Australiërs die naar Turkije komen ‘in doodskisten teruggestuurd zouden worden, net als hun grootvaders bij Gallipoli’.