Volledig scherm
© epa

Bruidsjurk Viktória van Claes Iversen

De kersverse prinses Viktória, echtgenote van prins Jaime, draagt vandaag bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk een jurk van de in Amsterdam wonende en werkende Deense modeontwerper Claes Iversen.

Volledig scherm
© Archiefbeeld Claes Iversen. ANP Kippa

De jurk met empirelijn is gemaakt in een combinatie van ivoor crêpe zijde en crêpe Georgette, zo liet de couturier weten. Op de zoom zijn stofbloemen, glaskralen en kristallen geborduurd. De japon heeft een ruime sleep en Viktória draagt een tulle sluier met Swiss dot (katoen met knopjes) en Franse kant.

Viktória draagt het zogenoemde 'korenaar' diadeem dat eerder ook door andere bruiden uit de koninklijke familie bij hun huwelijk is gedragen. Het laatst nog vorig jaar toen Jaimes jongere zus prinses Carolina trouwde.

Huwelijksmis
De bruid arriveerde samen met haar moeder en stiefvader even voor 13 uur bij de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Apeldoorn voor de huwelijksmis. Jaime was haar kort voorgegaan, aan de arm van zijn moeder prinses Irene.

Claes Iversen (36) ontwierp eerder dit jaar in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale herinneringspenning ter gelegenheid van de inhuldiging van Jaimes neef koning Willem-Alexander.

poll

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

In België mag je niet meer roken in de auto waar kinderen bij zijn

  • Belachelijk (14%)
  • Goed idee (86%)
21568 stemmen