Volledig scherm
© Thinkstock

Dagelijks wandelen = 7 jaar langer leven

Dagelijks een wandeling van twintig minuten maken kan je leven met zeven jaar verlengen. Onderzoekers ontdekten dat zelfs tien minuten stappen al je dood kan uitstellen.

Een Amerikaanse analyse van de gegevens van 600.000 mannen en vrouwen van 40 jaar toonde ook aan dat het mogelijk is om tegelijkertijd vet en fit te zijn. De studie concentreerde zich op gematigde lichaamsbeweging, dit is snel wandelen aan een tempo zodat je gaat zweten, maar je nog steeds kunt praten.

Mensen met een normaal gewicht haalden het meeste voordeel uit regelmatig wandelen, zij konden zo hun leven met meer dan zeven jaar verlengen. Wie een gezond gewicht heeft en niet sport, mag zich eraan verwachten 3,1 jaar eerder te sterven dan actieve dikkerds. Deze bevinding benadrukt het belang van sporten ondanks je gewicht. Het verband tussen levensverwachting en sport is sterker bij wie een voorhistorie van kanker of hartziekten heeft dan wie geen medisch verleden op dit vlak heeft.

Onderzoeker I-Min Lee tegen de Daily Mail: 'We mogen niet onderschatten hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor de gezondheid, zelfs een bescheiden hoeveelheid kan je leven met jaren verlengen.'