Volledig scherm
© Thinkstock

Daten met de hoogste bieder

Mannen en vrouwen die zich op internet te koop aanbieden voor een afspraakje. De hoogste bieder gaat er met de date vandoor. Dat is Date4Cash. Een even simpele als bekritiseerde datingsite, die nog het meest aan Marktplaats doet denken. In Amerika al een razend succes, nu ook hier onderweg.

 
Het gaat me uiteraard om een leuke afspraak met iemand, maar dat je er ook nog een centje aan verdient, maakt het extra aantrekkelijk.
Gaby

Het begon met 30 euro, toen 40 en uiteindelijk was het bingo voor 150 euro: een date met de 29-jarige Gaby uit Brabant. 'Ik heb het bod deze week geaccepteerd. Het lijkt me een aardige man en ik ben op zoek naar een nieuwe relatie,' vertelt de alleenstaande moeder met drie kinderen vandaag in het AD, die om privacyredenen niet met haar volledige naam in de krant wil. Nieuwsgierigheid lokte haar naar de site van Date4Cash. 'Het gaat me uiteraard om een leuke afspraak met iemand, maar dat je er ook nog een centje aan verdient, maakt het extra aantrekkelijk. Als alleenstaande moeder zonder alimentatie heb ik het niet zo breed.'

Meer dan vijfhonderd date-lustigen meldden zich sinds de lancering zes weken geleden, aan bij Date4Cash, de website van ondernemer Mark van der Wildt. Naar Amerikaans voorbeeld koppelt hij mannen en vrouwen, die hun belangstelling voor de andere sekse in geld uitdrukken. Aanmelden kost niets.

De achtergrond van de leden is divers. Van een 22-jarig meisje uit Assen dat als model aan de weg probeert te timmeren en een bod heeft van 150 euro, tot mannen van tegen de 50 jaar op wie nog geen enkel bod is uitgebracht.

Een enkeling lijkt andere bedoelingen te hebben dan een zoektocht naar een relatie. Zoals de 29-jarige 'Kledr' uit Alkmaar. Hij is op het web vooral te vinden op sites als seksafspraak.nl, seksbericht.nl en seksmarkt.nl, waar hij zoekt naar vrouwen om 'ervaring op te doen'.

Mark van der Wildt kent de kritiek dat zijn website gemakkelijk zou kunnen worden misbruikt als escortservice. 'Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om tijdens de date geen dingen te doen waarvoor het afspraakje niet is bedoeld. Maar wij houden het ook goed in de gaten. Foto's waarop te veel bloot is te zien, worden niet geaccepteerd. En ook biedingen van meer dan 1000 euro zijn verboden. Want dat betaalt natuurlijk niemand voor alleen maar een kopje koffie.'

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen