Volledig scherm
© EPA

De bob is uit en de wob is in

Als de populaire sterren zich een nieuw kapsel laten aanmeten, dan is meteen een nieuwe trend gezet. Zangeressen Beyoncé en Taylor Swift en actrice Jennifer Lawrence zijn er al mee gespot: de wavy bob ook wel 'wob'. Dit nieuwe kapsel betekent korter, maar niet te kort haar met een krul erin.


Volgens de internationale stylisten geeft deze haartrend een vollere look dan de long bob ook wel 'lob', die het afgelopen jaar in was. Ook is het veel makkelijker te verzorgen dan het langere haar. Julian Farel, die in New York veel beroemdheden mag knippen, vindt dat de wob een moderner en jeugdiger uitstraling geeft dan de langere bob.

En volgens Edward 'Scissorhands' Tricomi van de Warren Tricomi Salons, eveneens in New York, is deze trend een blijvertje omdat je het heel makkelijk kunt laten uitgroeien als je van kapsel wilt veranderen. De New Yorkse kapper Clyde Elezi weet ook wel waarom de haarlengte tot de schouder zo populair is. ,,Het staat iedereen,'' zei hij eerder. ,,En als je haar lang en gewoontjes is, zal niemand je op straat aanspreken. Maar met dit kapsel ben je verzekerd van complimentjes. Het gaat allemaal om de details.''

Bij de wavy bob moet het haar uiteraard nog wel lang genoeg zijn om te kunnen opsteken, voor bijvoorbeeld belangrijke filmpremières.