Volledig scherm
De versie van Emma Watson. © getty

Dit is de nieuwe kapseltrend: leg je lokken plat met véél gel

Er is een nieuwe kapseltrend in Hollywood. Steeds meer sterren gebruiken gel of wax om hun lokken extreem glad te maken en plat op hun hoofd te leggen. Fans zijn onder andere Emma Watson en Rooney Mara, maar ook jij kan de trend makkelijk volgen.

Volledig scherm
De versie van Rooney Mara. © getty

De versie van Emma Watson komt het vaakst voor: met een diepe zijscheiding, de lokken strak naar achteren getrokken en een laag knotje.

Actrice Rooney Mara koos voor een alternatieve versie. Zij maakte met de voorste lokken een valse pony, die met gel op haar voorhoofd 'geplakt' werd. De rest van haar lokken gingen in een hoog knotje.

Andere fans van het kapsel zijn Jessica Chastain, Jennifer Lopez, Uma Thurman en Olivia Palermo. 'Dit minimalistische kapsel is de ideale manier om de nadruk op je gezicht en make-up te leggen', weet Mark Woolley, de kapper van Olivia. Hij onthult hoe ook jij de trend kan volgen, met vier simpele stappen.

Volledig scherm
Olivia Palermo op de CFDA Awards. © getty
Volledig scherm
Rooney Mara op de CFDA Awards. © getty

Zo doe jij het

Stap 1: Was je haar

Dit kapsel werkt het best met fris gewassen haar. Als het schoon en glad is, kan je het beter in vorm krijgen. Door je haar te wassen elimineer je ook alle overtollige olie, die je haar vet kan maken.

Stap 2: Maak een zijscheiding
Gebruik een kam om een strakke en diepe zijscheiding te maken, die helemaal tot de achterkant van je kruin loopt. Zo kan je het haar aan de zijkanten beter glad naar beneden duwen, omdat het zwaarder is. Föhn daarna je haar met behulp van de kam, om het op z'n plaats te duwen.

Stap 3: Maak een knotje
Neem nu kleine stukjes haar van je paardenstaart en borstel die van de puntjes naar de wortel voor extra textuur. Verzamel daarna de lokken en draai ze in een knotje. Maak vast met speldjes en bespuit je knotje met een flinke dosis haarlak.

Stap 4: Werk af met wax
Verdeel daarna een flinke portie wax gelijk over je handpalmen. Die breng je aan op je haar, van in je nek tot op je hoofd. Werk van wortel naar de puntjes, tot je lokken allemaal een laag hebben. Leg ten slotte het haar aan beide kanten van de scheiding nog eens goed plat, voor een netjes en klassiek resultaat.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen