Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

Dit is hoe Merel (31) en Daan (31) omgaan met hun open relatie

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Merel (31) heeft een open relatie met Daan (31). Intiem zijn met een ander mag, maar wel na overleg.

‘Daan zei het al vroeg in onze relatie: dat het voor hem geen dealbreaker zou zijn als ik met anderen zou willen daten of zoenen. Dat hij dat niet als een directe bedreiging zou voelen.

Op dat moment kon ik niet hetzelfde zeggen, en dat begreep hij. Maar naarmate we er langer over praatten en ik meer ging lezen over open relaties en polyamorie, begon ik me met die denkbeelden te identificeren. Dat liefdevolle relaties naast elkaar kunnen bestaan, vond ik steeds logischer klinken.

Platonische vriendschappen beconcurreren elkaar niet, maar zodra er een seksuele lading bij komt, wordt het ineens óf-óf. Terwijl: je aangetrokken voelen tot iemand is het menselijkste dat er is. Waarom zou dat het einde van je relatie betekenen? Die gevoelens verborgen moeten houden, dat vind ik veel bedreigender dan het verlangen zelf.

  1. Last van een 'toeristenplaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!
    Oproep

    Last van een 'toeristen­plaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!

    Vakantiebestemmingen lijken tegenwoordig te bezwijken onder de toeristen. Stond je deze vakantie in de drukte van Venetië, Barcelona of op Bali? Of maakte je in het gedrang ruzie met andere vakantiegangers? Had je last van ‘overtoerisme’ ofwel van het steeds vaker gesignaleerde fenomeen dat er te veel toeristen op hetzelfde moment naar dezelfde locatie gaan? Voor een productie op deze website zijn we op zoek naar jouw verhaal!