Volledig scherm
© Thinkstock

Een goed reukvermogen leidt tot een perfecte relatie

Wie minder goed of zelfs helemaal niet ruikt, wordt niet alleen op het vlak van geuren benadeeld. Deze mensen hebben namelijk ook minder en slechtere relaties. Wetenschappers ontdekten namelijk dat een goed reukvermogen de sleutel is tot een langdurige en succesvolle relatie.

Dat schrijft de Daily Mail. De onderzoekers vergeleken data van perfect gezonde mannen en vrouwen met die van mensen die geboren werden zonder reukvermogen. Die aandoening staat beter bekend als anosmie. De wetenschappers ontdekten dat een gebrek aan reukzin leidde tot onzekerheid, sociale problemen en moeilijkheden om de ware liefde te vinden.

Vooral mannen met anosmie bleken problemen te hebben bij het vinden van een partner. Gemiddeld hadden zijn ongeveer 2 seksuele partners, in vergelijking met 10 voor een 'normale' man.

Vrouwen zonder reukvermogen hadden wel even veel relaties gehad als andere vrouwen: gemiddeld vier. Zij bleken echter wel 20 procent meer onzeker te zijn over hun relaties dan 'normale' vrouwen.

'Mensen met anosmie weten niet of ze een slechte adem of stinkende oksels hebben of wonen in een appartement waar een visgeur hangt', zegt Thomas Hummel van de Dresden University's Smell and Taste Clinic. 'Dat maakt hen natuurlijk onzeker, wat ook een invloed kan hebben op hun liefdesleven', aldus de wetenschapper.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

  • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
  • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
  • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
  • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen