Één met de natuur in een betoverende boomhut

ReistipAl luierend in een hangmat tussen de boomtoppen genieten van je welverdiende vakantie. Het is mogelijk in de Zweedse bossen tot in de Thaise jungle. Overnachten in een (luxe) boomhut wint steeds meer aan populariteit. In het Franse La Bresse ligt sinds kort het boomhuttendorp La Clairière aux Cabanes. Waar op deze wereld vind je de meest bijzondere boomhutten?

Volledig scherm
Slapen in een bijzondere Canadese bol © Treego.nl
Volledig scherm
In de open lucht overnachten in Zuid-Afrika. © Treego.nl
Volledig scherm
De boomtent op de Veluwe. © Treego.nl
Volledig scherm
© Treego.nl

Volgens trendwatcher Tessa aan de Stegge kiest de toerist dit jaar voor nog meer voor natuur en gezondheid. 'In de huidige gedigitaliseerde maatschappij vinden consumenten rust in de natuur en zijn ze meer gefocust op gezond leven. Denk aan de hype rondom 'Glamping', back to basic met enige vorm van luxe. De natuur in eigen land blijft dit jaar ook populair met fiets- en wandelvakanties. Daarnaast vinden we een gezonde levensstijl belangrijk. Wellness, gezond eten en sport zijn belangrijke factoren voor de consument bij het uitkiezen van een vakantie in 2014', zei Tessa begin dit jaar.

Een met de natuur
Een overnachting in een boomhut ligt in lijn met deze vakantietrend. De accommodaties zijn vaak luxe ingericht met een keuken, douche en toilet. Met een wc-rol naar een toiletgebouw lopen is er dus niet bij. Gasten zijn in zo'n boomhut echt één met de natuur. Wandelen, hiken, kanoën of fietsen in de vrije natuur kan direct als je naar buiten stapt. Prijzen variëren van enkele tientjes per nacht tot honderden euro's en zijn wereldwijd te boeken via websites als supertrips.nl, boomhutovernachtingen.nl en treego.nl.

In Frankrijk is het aanbod in boomhutjes ruim, zo leert een blik op deze websites. Het nieuwe boomhuttendorp La Clairière aux Cabanes in Frankrijk telt maar liefst vijftien ecologische chalets en boomhutten die helemaal in de natuur opgaan en plaats bieden aan maximaal 66 gasten. Trendwatcher Tessa voorziet dat vakanties met de hele familie dit jaar in trek zullen zijn. Een van de boomhutten in het Franse park is het drie verdiepingen tellende Tribu Perché. Hierin kun je met de hele familie (tot 11 personen) logeren. De prijs voor deze accomodatie is op aanvraag.

Bijzondere boomhutten
Maar de wereld kent meer bijzondere boomhutten. Zo kun je voor 112 euro in Canada logeren in de zogenaamde Spheres. Deze grote bollen voor twee personen hangen met kabels in de bomen, zodat het bos 'onaangeraakt' blijft.

Ook de vierpersoons-boomhut aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika is uniek en biedt uitzicht op de Sabi rivier en de Afrikaanse wildernis. Officieel is het eerder een vlonder op houten palen in plaats van een boomhut, maar dat doet niets af aan de charme van het verblijf. Je slaapt voor 55 euro per nacht in de open lucht. Wilde olifanten en leeuwen kunnen er niet bijkomen, je dient je alleen te beschermen tegen vervelende muggen en vogels.

Wie niet van houten boomhutjes houdt kan terecht in het Treehotel in Zweden. Voor 375 euro per nacht slaap je in een futuristisch ontworpen cabine en kun je terecht in een naastgelegen pension voor een saunabezoek of diner in een restaurant.

Voor een luxe boomhutvakantie hoef je niet ver van huis. Ook in Nederland is er genoeg keuze. Zo is Het Kleine Paradijs een inspirerende en rustgevende plek midden in het Friese landschap. Voor minder dan 100 euro per nacht heb je echter geen accomodatie. Goedkoper is de boomtent op Camping de Hertshoorn (55 euro per nacht). Vanuit hier bewonder je de prachtige natuur van de Veluwe van bovenaf.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement