Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Een sixpack in plaats van een sportauto: extreem sporten als nieuwe midlifecrisis

Vergeet die dure Porsche of flirten met prille twintigers. Een midlifecrisis wordt steeds vaker met fysieke uitdagingen bezworen. ,,Een marathon lopen is ook een manier om je weer jong te voelen."

De Mount Everest beklimmen, een marathon door de woestijn lopen of een personal trainer onder de arm nemen: fysieke uitdagingen zijn in opmars bij prille veertigers en vijftigers. Dat concludeert een Britse enquête van ziekteverzekeraar Bupa bij 3.000 respondenten. Maar liefst 24 procent van de ondervraagden van middelbare leeftijd gaat voor een marathon of een andere langeafstandsloopwedstrijd.

De helft van de ondervraagde vrouwen investeert dan weer rond haar veertigste à vijftigste verjaardag in een fitnessabonnement of  personal trainer. Niet alleen om die beginnende bierbuik voor te zijn, ook omdat we steeds meer het belang van een gezonde levensstijl inzien, zo luidt de verklaring. Een degelijke koersfiets is in die context een nuttigere investering dan een blitse wagen.

  1. Last van een 'toeristenplaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!
    Oproep

    Last van een 'toeristen­plaag'? Dan zijn wij op zoek naar jou!

    Vakantiebestemmingen lijken tegenwoordig te bezwijken onder de toeristen. Stond je deze vakantie in de drukte van Venetië, Barcelona of op Bali? Of maakte je in het gedrang ruzie met andere vakantiegangers? Had je last van ‘overtoerisme’ ofwel van het steeds vaker gesignaleerde fenomeen dat er te veel toeristen op hetzelfde moment naar dezelfde locatie gaan? Voor een productie op deze website zijn we op zoek naar jouw verhaal!