Volledig scherm
© getty

Emmanuelle Béart in actie tegen plastische chirurgie

Jarenlang was haar voluptueuze mond één van haar grootste kenmerken. Maar de Franse actrice Emmanuelle Béart (47), die schitterde in onder meer 'Manon des Sources' en 'Mission Impossible', bekent nu dat ze haar fameuze lippen aan een chirurgische ingreep heeft te danken. Béart lanceert nu een bewustmakingscampagne rond de problemen met plastische chirurgie waar ze zelf het slachtoffer van werd.

Volledig scherm
© getty

'Ik was 27 toen ik mijn lippen liet opereren, en dat liep fout', bekent ze in Le Monde. Op haar 24ste straalde ze nog met haar pure en natuurlijke uiterlijk in de filmklassieker 'Manon des Sources'. In 2003, toen ze veertig was, poseerde Béart nog naakt voor het tijdschrift Elle. Het werd meteen de bestverkochte Elle ooit.

Kracht
'Als een man of vrouw iets aan zijn of haar lichaam laat veranderen, is dat omdat ze er niet meer mee kunnen leven, omdat het ondraaglijk is geworden. Dan sta je voor de keuze: of je zoekt hulp en vindt de kracht om weerstand te bieden aan plastische chirurgie, of je stapt naar de chirurg en maakt een afspraak'.

Gebrek aan zelfvertrouwen
Inmiddels is Béart niet meer te beroerd om toe te geven dat ze spijt heeft van de cosmetische ingrepen die ze onderging. Daarnaast veroordeelt ze vrouwen die cosmetische ingrepen ondergaan niet, want ze beseft dat die vaak ontstaan uit een gebrek aan zelfvertrouwen.

'Het is niet makkelijk om in deze business ouder te worden, zeker niet als vrouw', aldus Béart. De blondine is VN-ambassadrice en werkte mee aan campagnes rond kindermishandeling en honger in Zuidoost-Azië.