Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

‘Ze had geen zin haar vader te delen’

BV De LiefdeOver gemak en ongemak in een relatie. Boris - van haar - hoefde geen nieuwe vader en Suze - van hem - zat niet op Aster (49) als moeder te wachten.

Het had wat voeten in de aarde voordat we een harmonieus samengesteld gezin met Cees (50) vormden. Voor we een relatie kregen, nu veertien jaar geleden, was ik acht jaar alleen geweest met mijn zoon Boris.

We hadden samen een leventje opgebouwd, zonder vader die zich met de opvoeding bemoeide. En toen was er opeens een man die het belachelijk vond dat Boris zijn biefstuk nog niet met mes en vork kon eten en die kwaad werd als hij zijn schooltas onder de trap gooide. Van dat soort terechtwijzingen was Boris niet gediend. Geen eigen vader, dan helemaal geen vader - zo dacht hij er over. Was er een botsing tussen die twee, dan belden ze allebei mij om hun beklag te doen.

Het vierde lid van het gezin, Cees’ dochtertje, was maar een paar keer per jaar bij ons. Suze was 3 toen ik haar leerde kennen. Na de scheiding was ze met haar moeder naar Frankrijk verhuisd. Ze vond het helemaal niks dat haar vader nu met mij was: als ze 800 kilometer had gereden om bij Cees te logeren, had ze geen zin om hem te delen. Eén keer is ze een hele avond pal voor de deur in de auto blijven zitten. Krijsend, omdat ze niet bij mij naar binnen wilde.