Gratis plastische chirurgie voor tiener met 'olifantenoren'

De Amerikaanse tiener Nadia Ilse (14) werd lang gepest voor haar flaporen, ofwel 'olifantenoren'. Ze wilde haar uiterlijk veranderen en slaagde daar uiteindelijk ook in via een omstreden liefdadigheidsorganisatie. Deze biedt gepeste kinderen namelijk gratis plastische chirurgie aan. CNN maakte een pakkende reportage over Nadia.

Voor het eerst sinds een jaar of zeven zal Nadia Ilse weer blij naar school gaan. Niemand zal haar nog 'Dumbo' naroepen op de speelplaats.

Het 14-jarige meisje onderging plastische chirurgie om de pesters te slim af te zijn. Drastische maatregelen, die ook nog eens zo'n 40.000 dollar (32.500 euro) kosten. Normaal gezien, maar de 'Little Baby Face Foundation' doet het gratis voor zwaar gepeste kinderen met gezichtsmisvormingen.

De moeder van Nadia vond de oplossing nadat haar dochter jarenlang om plastische chirurgie had gesmeekt. De behandelende plastische chirurg stelde ook een kin- en neuscorrectie voor de tiener voor omdat het 'probleem' zich anders naar die gezichtszones zou verplaatsen. Zo werd de operatie een zware ingreep.

Nadia bloeide van een opgejaagd meisje naar een sociale tiener. Ze krijgt wel psychologische bijstand om haar jarenlange trauma te verwerken.

 1. Lange rijen voor hamburgertent in Tokio: ‘Ik at net zo'n broodje als Trump’
  Koken en Eten

  Lange rijen voor hamburgertent in Tokio: ‘Ik at net zo'n broodje als Trump’

  Donald Trump zette vorige week, tijdens het presidentiële bezoek aan Japan, zijn tanden in een sappige cheeseburger. De culinaire creatie van Munch’s Burger Shack in Tokio, gemaakt van 100 procent Amerikaans rundvlees en Colby Jackkaas, wist de smaakpapillen van de president te raken. En nu de grote Amerikaanse leider hem heeft geproefd, willen hamburgerfans uit alle Japanse windstreken hem ook.

poll

'Hema haalt labels jongens en meisjes uit kleding'

 • Goed dat Hema een voorbeeld stelt (2%)
 • Belachelijk, laat gewoon zoals het was (90%)
 • Maakt mij het uit. Wat zegt zo'n label nou? (3%)
 • Waar maken we ons druk om? Er zijn natuurrampen aan de gang! (5%)
95761 stemmen