Volledig scherm
© Thinkstock

Grieken en Nederlanders meest gastvrije volken

Op vakantie waarderen we de Grieken het meest als het gaat om gastvrijheid. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover onder ruim 2.000 Europese vakantiegangers. In de gastvrijheidslijst staat ons kikkerlandje op een tweede plaats. Vooral Engelsen hebben goede ervaringen met Nederlanders.

Opvallend is dat de we onszelf als meest gastvrije land bestempelen. 22 procent van de Nederlanders is overtuigd dat de Nederlander het vriendelijkst is voor toeristen. De Oostenrijkers zijn met 53 procent het meest enthousiast over zichzelf. Een vakantie in eigen land zou daarom voor de meeste vakantiegangers in Europa ideaal zijn. Engelsen zijn het meest positief over ons, 23 procent van hen bestempelt ons als meest gastvrije bevolking van Europa. 

Op de Europese ranglijst vinden we de Nederlanders terug op de tweede plaats. Gemiddeld zegt 15 procent van de buitenlandse respondenten dat Nederlanders het meest vriendelijke volk zijn van Europa. 

Europese vakantiegangers vinden de Grieken het meest vriendelijk (15 procent). Ook Italianen (12 procent), Oostenrijkers (11 procent) en Duitsers (11 procent) vallen goed in de smaak. Egyptenaren (3 procent ) en Engelsen (ook 3 procent) worden minder goed gewaardeerd in hun gastvrijheid, zij sluiten de ranglijst af.