Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Marianne houdt zielsveel van haar jongens, maar als ergens een meisje wordt geboren, denkt ze: ‘zij wel’. © Shody Careman

Heerlijke zoons, maar waar is m'n meisje?

GeslachtsvoorkeurZelden bekennen ouders dat ze de voorkeur geven aan een jongetje of een meisje. Marianne Baptiste (34) wel, ook al weet ze dat moeders erom worden verfoeid. ,,Als een man liever een zoon heeft om mee te voetballen, dan knikt iedereen instemmend."

Quote

Ik zal nooit weten hoe het voelt om een dochter te hebben

Marianne Baptiste

Hoopvol en zenuwachtig kijkt Marianne over de arm van de vroedvrouw naar het zwart-witte echoschermpje aan haar voeteneind. Van zoon Thijn (inmiddels 5) wilde ze vooraf niet weten wat zijn geslacht was. Maar dit keer speurt het echtpaar Baptiste tijdens de twintigwekenecho naar een piepklein geslacht. ,,Alles ziet er goed uit", zegt de verloskundige, terwijl ze de organen van de baby bekijkt. ,,Even zoeken, ach leuk, een jongen!"

Gelukkig is het kindje gezond, maar wacht. Weer een jongen? Twee kinderen zouden ze nemen. Niet meer. Zoveel mensen in haar omgeving wisten het zeker; je buik is anders, de baby heeft een klein hoofd, echt, dit wordt een meisje. Niet dus.