Volledig scherm
© Thinkstock

Helft van de leden van datingsites schaamt zich

De helft van de leden op datingsites schaamt zich voor zijn of haar lidmaatschap, dat blijkt uit een enquête van datingsite be2. Het onderzoek werd online uitgevoerd van 30 september tot 17 januari 2012 onder 14.500 leden in 18 landen.

De site stelt dat online daten steeds populairder wordt, en dat 35 procent van alle mannen en vrouwen al eens online naar een partner heeft gezocht. Toch heeft meer dan 50 procent van de online daters er problemen mee om aan anderen te vertellen dat hij online op zoek is naar liefde. 32 procent vertelt het alleen aan familie, en slechts 18 procent is bereid het iedereen te vertellen.

Het relatiebureau haast zich vervolgens om duidelijk te maken dat datingsites niet gemaakt zijn voor singles met een probleem. 'Op be2 is 50 procent van de leden niet langer dan twee jaar single. Be2-leden zijn voor het merendeel werkende professionals met drukke sociale levens. Ze willen nieuwe mensen leren kennen en hun kans vergroten om een soulmate te vinden', aldus de website.

  1. Het leven is een compromis tussen veiligheid en avontuur
    PREMIUM
    AD Magazine

    Het leven is een compromis tussen veiligheid en avontuur

    ‘We doen nóg meer water bij onze wijn totdat er alleen nog maar water zal zijn’’, zei Hans Teeuwen ooit. Want laten we eerlijk zijn: het leven is een compromis. Je verlangde naar wit, koos heel verstandig voor zwart - en nu is alles grijs. Het avontuur wil maar niet beginnen. Het is de weerbarstige werkelijkheid die voor de deur lag en niet meer wilde weggaan, zodat je ’m maar binnen liet en een kop thee aanbood. Van alle interne conflicten waar mensen mee rondlopen, is die tussen het verlangen naar zekerheid en het verlangen naar onzekerheid misschien wel het meest herkenbaar. Want je wilt natuurlijk veiligheid, geborgenheid en vertrouwen. Maar je wilt ook avontuur en variatie en onvoorspelbaarheid. Zekerheid én onzekerheid horen beide bij de basisbehoeften van ieder mens. En elke dag komen ze met elkaar in conflict. Want te veel zekerheid is burgerlijke sleur en dat vind je verschrikkelijk. Maar te veel onzekerheid is onveilig en bedreigend en daar moet je niet aan denken.