Volledig scherm
© Thinkstock

Helft van de leden van datingsites schaamt zich

De helft van de leden op datingsites schaamt zich voor zijn of haar lidmaatschap, dat blijkt uit een enquête van datingsite be2. Het onderzoek werd online uitgevoerd van 30 september tot 17 januari 2012 onder 14.500 leden in 18 landen.

De site stelt dat online daten steeds populairder wordt, en dat 35 procent van alle mannen en vrouwen al eens online naar een partner heeft gezocht. Toch heeft meer dan 50 procent van de online daters er problemen mee om aan anderen te vertellen dat hij online op zoek is naar liefde. 32 procent vertelt het alleen aan familie, en slechts 18 procent is bereid het iedereen te vertellen.

Het relatiebureau haast zich vervolgens om duidelijk te maken dat datingsites niet gemaakt zijn voor singles met een probleem. 'Op be2 is 50 procent van de leden niet langer dan twee jaar single. Be2-leden zijn voor het merendeel werkende professionals met drukke sociale levens. Ze willen nieuwe mensen leren kennen en hun kans vergroten om een soulmate te vinden', aldus de website.